17 Януари 2020петък23:36 ч.

Публиката ще има възможност да се наслади на 14 филма, включени в програмата на фестивала

Пътешественици от цял свят идват у нас

Дни на предизвикателствата, които се провеждат в София за 15-и път, ще предложат на присъстващите още повече приключения и изненади

/ брой: 231

автор:Дума

visibility 444

Изследователи и пътешественици от цял свят се събират в София от 2 до 5 декември за 15-ото издание на Дни на предизвикателствата. 2019-а се оказа благодатна за форума в много отношения. Освен че фестивалните дни вече са четири, разпределени в две локации (Френски институт и УАСГ), а гостите от чужбина са четирима (Еврард Венденбаум, Антоан Жирард, Дион Леонард и Кристоф Дюмарес, плюс Жил Бьоф - лектор в деня на откриването), тази година публиката ще има възможност да се наслади и на цели 14 филма.

За любителите на екстремните пътешествия, вълнуващите приключения, алпинизма и катеренето, парапланеризма, бягането, ските и сноуборда, ветроходството и активностите сред природата организаторите от "Стената" са подготвили разнообразна кино селекция от 14 филма. Прожекциите ще са на голям екран, в аула "Максима" на УАСГ. Във фоайето ще се провежда традиционното изложение за целесъобразен начин на живот, спорт и свободно време. Във фотографския кът желаещите ще имат възможност да разгледат финалистите на фестивалния конкурс по темата "Биоразнообразие и дива природа".

При откриването на програмата на Дни на предизвикателствата във Френския институт днес специален гост ще бъде г-н Франсоа Деберг. Регионалният директор на "Веолия" за България и Балканите ще приветства публиката и ще сподели своята лична съпричастност към каузата на биоразнообразието и опазването на природата за нашия живот, на така важните за всички ни чиста вода, чист въздух. Представители на Биологическия факултет и партньори утре ще разкажат за съвместния научноизследователски проект "Жива вода", за оценка на екологичното състояние по поречието на река Искър.

ДНИ НА ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВАТА ОНЛАЙН:

Официален сайт: http://predizvikatelstva.com/

https://www.facebook.com/dninapredizvikatelstvata

https://www.facebook.com/events/688960084928466/

Instagram: @predizvikatelstva.com

„Воля“ шикалкавят за вота

автор:Дума

visibility 244

Меркел: Европа да стане по-самостоятелна

автор:Дума

visibility 264

/ брой: 11

Мишустин e новият премиер на Русия

автор:Дума

visibility 196

/ брой: 11

Кратки новини

автор:Дума

visibility 197

/ брой: 11

Язовиро - поредният спасител

автор:Валентин Георгиев

visibility 278

/ брой: 11

Големите чудеса в малкия Булгаристан

visibility 341

/ брой: 11

Десетте гряха на Нено Димов

автор:Ростислава Иванова

visibility 294

/ брой: 11

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ