19 Октомври 2021вторник08:01 ч.

Пациентите в Украйна си носят одеяла, а учениците печки

/ брой: 197

автор:Дума

visibility 799

В Украйна отоплението все още не е включено в обектите на социалната инфраструктура, заради това болничните пациенти трябва да донесат собствени одеяла, а родителите електрически печки в детските градини и училищата, каза Кристина Ненно, експертка по жилищните и комуналните услуги.

Температурата в училищата вече е 14-15 градуса. В детските градини има по една учителка и една възпитателка и някоя от тях трябва непрекъснато да следи никое от децата да не изтича и да не пъхне пръсти в печките, твърди Ненно, цитирана от РИА Новости. От своя страна ръководителят на Съюза на потребителите на комунални услуги Олег Попенко заяви, че се очаква спиране на отоплението и в други други социални обекти, тъй като в страната няма достатъчно газ за отоплителния сезон и няма пари за закупуването му: те бяха изразходвани през лятото за изпълнение на строителната програма, обявени от президента Зеленски.

По-рано беше съобщено, че Украйна е увеличила реекспорта на газ за Европа поради недостиг.

Страната е в газова криза и ситуацията се оказа критична в три области едновременно. Няма отопление в социалните институции в Ивано-Франковск, а в Закарпатския регион на Украйна е обявена извънредна ситуация във връзка с отказа на компаниите да доставят природен газ на бюджетните институции не по завишени цени. Подобна е ситуацията и в Полтавска област.

В същото време зам.-ръководителят на канцеларията на президента Кирил Тимошенко заяви, че в подземните хранилища на Украйна има достатъчно газ, за да се задоволят нуждите на населението и социалната сфера. 

 

 

Животът е поскъпнал с близо 5% за година

автор:Дума

visibility 80

/ брой: 200

Столичното парно не може да плати борчовете си в срок

автор:Дума

visibility 76

/ брой: 200

Туристите са били два пъти повече от миналата година

автор:Дума

visibility 65

/ брой: 200

Без явен победител на вота в РС Македония

автор:Дума

visibility 81

/ брой: 200

Румъния събра подписка за таван на цените

автор:Дума

visibility 63

/ брой: 200

Кремъл: Русия търси партньори, не врагове

автор:Дума

visibility 98

/ брой: 200

Изложба по повод 30 години от независимостта на Азербайджан

автор:Дума

visibility 78

/ брой: 200

Майка или мащеха

автор:Евгени Гаврилов

visibility 55

/ брой: 200

Ще забравим ли какво избираме?

visibility 118

/ брой: 200

"Историята е скърцаща врата..."

автор:Елена Алекова

visibility 101

/ брой: 200

Прокуратурата като собственик

автор:Владимир Георгиев

visibility 106

/ брой: 200

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ