26 Септември 2020събота07:39 ч.

Павликени с подписка за нов околовръстен път

/ брой: 89

автор:Юлия Кулинска

visibility 309

Подписка от 3500 жители на Павликени с искане да се завърши изграждането на околовръстния път на града внесе кметът инж. Емануил Монолов в МРРБ. Той се срещна със зам.-министъра Николай Нанков, представи му казуса и описа нужните действия за разрешаването му, съобщиха за ДУМА от общинската администрация. В подписката жителите на Павликени изразяват безпокойството си от увеличаващите се камиони с ремаркета, които преминават през града. 

В началото на 80-те години на миналия век в околностите на Павликени е започнало проектирането и изграждането на обходен път с дължина 4 680 км, който се явява естествено продължение на пътя Левски-Павликени-Керека и има за цел да изведе транзитното движение преди и след града. Изграждането на трасето обаче е преустановено и проектите в АПИ са изгубени.

 От десетилетия колони автомобили преминават през улиците на Павликени, а уличната мрежа не е предвидена за такова интензивно натоварване. Тежкотоварни камиони създават вибрации и шум, от които се рушат сгради и съоръжения. Констатирани са опасни слягания на основите и деформиране на конструкцията на цяла група жилищни и др. сгради по най-натоварените улици. Изгорелите газове влошават качеството на въздуха. Засегната е една трета част от територията с жилищно предназначение на града. Възможни са съдебни искове за нанесени щети, предупреждават местните.

Община Павликени е изготвила и одобрила Общ устройствен план, съгласно който околовръстният път е предвиден за изграждане. Предстои АПИ да започне процедура за изработване на технически проект, търси се нужното финансиране, за да започне строителството.

Христо Иванов не изключи коалиция с ГЕРБ, но без Борисов

автор:Дума

visibility 45

Ден 79: Яйца и по Столичната община

автор:Дума

visibility 58

Добрич и Шумен на косъм от водна криза

автор:Дума

visibility 411

/ брой: 182

Бобокови: КРИБ е "на повикване" от властта

автор:Дума

visibility 381

/ брой: 182

30% от заетите в туризма са загубили работа

автор:Дума

visibility 263

/ брой: 182

Срокът за обжалване на административен акт става 14 дни

автор:Дума

visibility 227

/ брой: 182

РЕЗОЛЮЦИЯ НА ПЕТДЕСЕТИЯ КОНГРЕС НА БСП

автор:Дума

visibility 801

/ брой: 182

Датата

автор:Дума

visibility 221

/ брой: 182

ORF: Борисов използва коронакризата за натиск

автор:Дума

visibility 470

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ