28 Март 2023вторник06:29 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес преди обяд ще е предимно слънчево, но ще е ветровито. Ще духа силен и поривист вятър от юг-югозапад. След обяд вятърът ще се ориентира от северозапад и с него ще започне да нахлува студен въздух. Облачността ще се увеличи и до вечерта от запад на изток ще превали дъжд, на места придружен с гръмотевици. На отделни места валежите да са значителни, а в нощните часове - в планинските райони дъждът ще се примесва със сняг. Дневните температури ще са високи и максималните ще са предимно между 16° и 21°, но до вечерта бързо ще се понижат. Днес преди обяд ще е предимно слънчево, но ще е ветровито. Ще духа силен и поривист вятър от юг-югозапад. След обяд вятърът ще се ориентира от северозапад и с него ще започне да нахлува студен въздух. Облачността ще се увеличи и до вечерта от запад на изток ще превали дъжд, на места придружен с гръмотевици. На отделни места валежите да са значителни, а в нощните часове - в планинските райони дъждът ще се примесва със сняг. Дневните температури ще са високи и максималните ще са предимно между 16° и 21°, но до вечерта бързо ще се понижат.

Петър Витанов пред Петата международна лятна академия по лидерство в Скопие

автор:Дума

visibility 476

Петър Витанов, ръководител на българските социалисти в ЕП и член на Националния съвет на БСП, беше гост в Скопие на Петата международна лятна академия по лидерство, организирана от Висшето училище по телекомуникации и пощи. Попитан от студентите за политическата криза в страната, той изрази своята загриженост за състоянието не само на държавата, но и на партията: „Изправени сме пред нов световен ред. В момента всички устои са в руини, целият международен дневен ред ще претърпи пренареждане. И проблемът е, че имаме разпад на стария дневен ред, но нямаме все още нов.“

Вярвам в бъдещето на ЕС, въпреки че в момента той не се държи като решаващ фактор в световния глобален ред, но за това има много причини. Европа трябва да промени начина, по който взема по-гъвкаво външно-политическите решения.“ – добави още Витанов.

Студентите зададоха много въпроси както за лидерството, така и за актуалните теми от дневния ред на ЕС като Зелената сделка.

Форумът под надслов „Политическото лидерство като бранд на държавите” за четвърти път се провежда зад граница. След Гърция и Турция, петдесет български студенти от 20 български висши училища гостуват в Северна Македония. Младежкият форум се провежда съвместно с Международен славянски университет „Державин“ - Св. Николе, а целта му е изграждане на лидери от нов тип, вдъхновяващи с поведение, базирано на ценности, с послания, в които защитата на националния интерес е основна политическа цел, с визия, чийто фундамент е релевантният на реалността национален идеал, с имидж, който в политическата среда рефлектира и върху имиджа на родината.

 

За контакт с Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в ЕП: https://www.socialistsanddemocrats.eu/

Димитър Маргаритов: Сайтът за цените няма да ги намали

автор:Дума

visibility 294

/ брой: 59

Яйцата поскъпват преди Великден

автор:Дума

visibility 305

/ брой: 59

Бизнесът иска 22% ДДС

автор:Дума

visibility 296

/ брой: 59

Шефът на КЗК се оправдава за картелите

автор:Дума

visibility 289

/ брой: 59

Русия разполага ядрено оръжие в Беларус

автор:Дума

visibility 335

/ брой: 59

Хърватските летища минаха към Шенген

автор:Дума

visibility 269

/ брой: 59

Хондурас призна КНР за "единствен Китай"

автор:Дума

visibility 323

/ брой: 59

Съветът на Европа: Френската полиция използва прекомерна сила

автор:Дума

visibility 260

/ брой: 59

Без прецедент

автор:Велизар Енчев

visibility 679

/ брой: 59

Звук на щурци

автор:Виктор Турмаков

visibility 375

/ брой: 59

Перфидно лицемерие

автор:Славчо Кънчев

visibility 286

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ