30 Октомври 2020петък10:08 ч.

Петкова се активизира за фактурите на "Топлофикация"

/ брой: 179

автор:Дума

visibility 1332

Министерството на енергетиката започва извънредна проверка на "Топлофикация София" и шест от компаниите, които извършват дейността дялово разпределение на топлинната енергия в София. Причината за нея е хаосът, който настъпи сред потребителите с изравнителните сметки за парно и парите, които трябваше да им бъдат върнати заради по-евтиния газ. Обект на проверка са топлинните счетоводители "Техем Сървисис", "Бруната", "Нелбо", "Термокомплект", "Топлоконтрол", "МХ Елвеко".

Фирмите за дялово разпределение или т.нар. "топлинни счетоводители" разпределят в индивидуалните сметки на всички имоти консумираната от цялата сграда топлинна енергия, която се отчита от общ топломер. От ресорното ведомство казват, че целта на проверката е да установи дейността на тези дружества, свързана с прилагане на дяловото разпределение на топлинна енергия. Проверката ще бъде извършена за 15 работни дни.

В съобщението се казва още, че министърът на енергетиката Теменужка Петкова препоръчва на Асоциацията на топлинните счетоводители да удължи срока за подаване на възражения/рекламации във връзка с получените изравнителни сметки в срок до 30 септември 2020 г. включително. Причината е, че във ведомството са постъпили много сигнали на клиенти за високи изравнителни сметки.

Хаосът със сметките за парно настъпи, след като се оказа, че от юни от "Топлофикация София" са започнали да приспадат част от парите, които трябва да се възстановят на абонатите, преди да бъдат готови изравнителните сметки, изготвени от топлинните счетоводители. С изравнителните сметки голяма част от столичните абонати са неприятно изненадани, че ще трябва да доплащат огромни суми.

Франция под карантина

автор:Дума

visibility 181

/ брой: 207

Ислямист закла трима в църква в Ница

автор:Дума

visibility 226

/ брой: 207

В Скопие са отхвърлили българския компромис

автор:Дума

visibility 313

/ брой: 207

Ереван: Баку отхвърля прекратяването на огъня

автор:Дума

visibility 180

/ брой: 207

Датата

автор:Дума

visibility 157

/ брой: 207

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ