12 Ноември 2019вторник13:40 ч.

Петрол и вода

/ брой: 41

автор:Вили Гаврилова

visibility 1161

Много добре за нас, ако Русия се откаже от "Бургас-Александруполис", няма да сме ние виновни. Това рече завчера корифеят Дянков, току преди срещата вчера в Рим за петролопровода. България от идването на ГЕРБ на власт досега по този въпрос се държи като ущипана мома - хем сърби, хем боли. Бойко Борисов ошашави Путин още на срещата им в Москва - едва ли не него пита дали на нас ни е изгодно, дали няма заплаха за околната среда. Тия въпроси трябваше да си ги е изяснил, още преди да тръгне от летището. Путин после ни го рекна: ако не щете, ваш проблем - без вас и толкова. А правителството ни до ден днешен си изяснява...
Какво правят руснаците с умни държави като Турция, Италия и Израел знаем. Подписаха договор за "Син поток" през 1997 г. и за 8 години го построиха и го пуснаха в действие на 2000 м дължина под Черно море. А ние 4 години вече се плетем във въпроси за петролопровода. МОСВ не одобри ОВОС и го върна за доработка през ноември м.г. Сега още 6 месеца чакаме да се направи нов. Да, ама Дянков реши, че докато няма ОВОС, няма да плаща задълженията ни към проектната компания. И натрупа дълг за България 7,3 млн. евро. А в това време Русия плаща. Естествено, тя е в правото си сега да компенсира с намаляване на разходите за проекта. И докато искаме да изкараме Русия виновна, България натрупа и маса пропуснати ползи. Щото от такъв инфраструктурен проект расте БВП, идат пари. Ако още 6 месеца се туткаме, и дългът, и пропуснатите ползи ще растат. А Русия накрая (има си опит с Турция) ще прехвърли парите към алтернативния "Джейхан". Дянков ще отлети отвъд океана. А ние ще пием една студена вода.    

Борисов обещава газ от целия свят

автор:Дума

visibility 281

/ брой: 217

Над 50% от българите ще пазаруват на "Черен петък"

автор:Дума

visibility 190

/ брой: 217

Всяка шеста бучка сирене с палма

автор:Дума

visibility 247

/ брой: 217

Отварят пристанище Варна за най-тежките кораби

автор:Дума

visibility 149

/ брой: 217

Ево Моралес получи политическо убежище в Мексико

автор:Дума

visibility 0

Гърция отваря пътя на Китай към ЕС

автор:Дума

visibility 278

В Берлин се договориха за пенсионната реформа

автор:Дума

visibility 258

/ брой: 217

Социалистите печелят изборите в Испания

автор:Дума

visibility 167

/ брой: 217

"Мини Марица изток" поглъщат нови села

автор:Юлия Кулинска

visibility 288

/ брой: 217

Здраве му кажи!

автор:Аида Паникян

visibility 290

/ брой: 217

Датата

автор:Дума

visibility 132

/ брой: 217

30 години преход - 30 години скандали

автор:Евгени Гаврилов

visibility 533

/ брой: 216

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ