17 Ноември 2019неделя11:37 ч.

Петя Манева: БСП ще ревизира местните данъци и такси в Пловдив

автор:Дума

visibility 452

„БСП за България“ се ангажира с ревизия и анализ на местните данъци и такси. Целта е да се констатира кои от тях са необосновано завишени “, обясни финансистът Петя Манева от листата на "БСП за България".

Тя припомни, че вдигането на налога за автомобили е прогонило големите транспортни фирми в съседни общини. Сега пловдивчани плащат по-висок данък МПС от софиянци, като разликата е почти двойна.

„В реалния сектор има едно златно правило – печалба не се прави от високи надценки, а от обороти. За публичния сектор това правило звучи така – бюджет се пълни не от високи данъци, а от висока събираемост“, уточни кандидатът за общински съветник. Тя акцентира и върху несъбраните вземания от община Пловдив в размер на 17 млн. лв. Манева подчерта, че събираемостта е един от най-важните фактори във фискалната политика.

„Управлението на един бюджет изисква три неща – визия, планиране и управленски потенциал“, смята финансистката, подчертавайки, че досега те липсват.

Затова „БСП за България“ и кандидатът за кмет Николай Радев залагат на нов подход и той на т.нар. програмно бюджетиране.

„В нашата платформа приоритет е здравеопазването. Към тази политика разработваме програми за финансово стабилизиране на общинските здравни заведения и за млади лекари специализанти, които да остават да работят в общинските болници. Внасяхме това предложение четири години в Общинския съвет, през последната Тотев я прие, но не я изпълни“, разясни тя.

Петя Манева е убедена, че бюджетът на Пловдив, дори в настоящия размер е достатъчен, ако се управлява умно и целесъобразно. По отношение на приходната част левицата също има виждане и то е част от данъците, свързани с местния икономически растеж, да остават в Пловдив, напр. процент от данък общ доход на физическите лица.

Пациенти на хемодиализа с подписка до НЗОК

автор:Дума

visibility 1

Над 43 000 шофьори глобени от началото на акция "Зима"

автор:Дума

visibility 12

Воден режим в Перник от понеделник

автор:Дума

visibility 18

Атанас Зафиров:БСП се завърна в местната власт

автор:Дума

visibility 28

БНБ не допуска отрицателни лихви по депозити на гражданите

автор:Дума

visibility 455

/ брой: 220

Бизнесът очаква 10 на сто по-малко инвестиции

автор:Дума

visibility 216

/ брой: 220

Предлагат по-висок акциз за цигарите

автор:Дума

visibility 279

/ брой: 220

На свободния пазар токът за бита с 30% по-скъп

автор:Дума

visibility 235

/ брой: 220

Каталуния ще е в "тотална блокада"

автор:Дума

visibility 575

Хиляди чехи поискаха оставката на Андрей Бабиш

автор:Дума

visibility 770

Ирак затваря южната граница с Иран

автор:Дума

visibility 861

Пицомани

автор:Евгени Гаврилов

visibility 477

/ брой: 220

Ако...

автор:Лозан Такев

visibility 410

/ брой: 220

Каракачанов иска, ГЕРБ и ВМРО не дават

visibility 724

/ брой: 220

Двама чужденци създават... най-българската картина

автор:Петра Ташева

visibility 351

/ брой: 220

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ