14 Август 2020петък16:46 ч.

Пиар по време на чума

/ брой: 83

автор:Алеко Бичевски

visibility 1650

В неделя окончателно стана ясно защо Б.Б. лично построи залата красавец "Арена Армеец". За да има къде да прави мащабните си партийни мероприятия. Иначе тя през цялата година си стои полупразна по причина, че родният спорт съвсем се забатачи по време на управлението на ГЕРБ и не може да събере необходимата публика. Виж, за партийна агитация работата е друга. В неделя залата-красавец събра повече публика, отколкото събира Лили Иванова. Разликата е, че феновете на Лили си плащат билетите, докато на тези на Б.Б. им плащат от партийната субсидия, от нашите пари, за да ръкопляскат възторжено.
Шоуто започна с голяма изненада. Високите гости от ЕНП започнаха да говорят такива неща за доскоро управляващата партия от тяхното семейство, че човек можеше да си помисли, че се шегуват: "Само така! На прав път сте! Много постигнахте! Не спирайте по средата на този хубав път! Европа е с вас!" Чудно дали високите гости говореха за някакво друго, неизвестно у нас управление, или за това, което благодарните българи само преди месец изгониха с камъни по улиците? Най-големият виц бе, когато видните енепейци започнаха да сравняват България с Германия. Също като германците да сме харчели, колкото сме произвеждали. Там е работата, господа, че за разлика от германците ние вече нищо не произвеждаме. И това го дължим на корифея Дянков, чиято икономическа и финансова политика толкова хвалеха - и по света и у нас, а сега същите тези негови апологети го изритаха и се отрекоха от него.
С напредване на времето хвалбите, гарнирани обилно и с филмови кадри, бяха подети и от местните величия. Така и не стигна времето да се кажат няколко думи и за масовите самоубийства и самозапалвания. За стохилядните протести по улиците срещу ужасната бедност, връхлетяла България по време на това суперуспешно управление. За огромната безработица и безпереспективност, обхванали българите. За далаверите на приятелските фирми и за фалиралите близо 230 хил. неприятелски фирми. За това, че само тази година 560 лекари избягаха от нашата изключително "финансово стабилна" държава. За масовите подслушвания, които струват на данъкоплатеца 100 млн. на година минимум, без почти никакъв ефект (в момента, в който се лееше този българо-европейски шербет по сцената, влиятелният и твърде близък до най-високите етажи на властта ексдепутат Емил Димитров, съобщи по една телевизия, че и неговият телефон се подслушва, и че се страхува за децата си).
Изключително любопитна подробност от предизборното шоу бе, че никой от високите български и енепейски оратори не каза нищо за развитието на българската икономика, а всички анализи бяха концентрирани около еврофондовете. На кого ги спрели, на кого ги пуснали и пр. Някой би трябвало да им каже, чи никоя държава не е просперирала и не е забогатяла само от еврофондове. Първо тя трябва да изгради работеща, конкурентна, ефективна и произвеждаща икономика, а средствата по еврофондовете са просто един бонус. Който може да бъде използван по-добре или по-зле. Като толкова добре използваме европарите, защо пак избухнаха през февруари гладни бунтове, които на практика свалиха ГЕРБ от власт? Швейцарската икономика, като не ползва еврофондове, да не би да е зле? За нас обаче еврофондовете явно са върхът на сладоледа, щом Б.Б. чак се кръстеше на трибуната, като говореше за председателя на Еврокомисията...
Непонятен е и друг факт. Защо високите енепейски гости, преди да се засилят за залата-красавец и да засипят ГЕРБ с възхвали, не се консултираха с лидера на другата партия от семейството на ЕНП - на г-н Костов? Тогава може би щяха да научат и неговата оценка за Б.Б., която ще цитираме дословно: "Да бухнеш държавата в стената, при положение, че разполагаш с бюджет 4 млрд. повече от 2008 г., затова нещо се иска талант."
Накрая на шоуто, чийто жанр може да бъде определен и като пиар по време на чума, талантите раздадоха автографи под звуците на правителственият бард В. Маринов. И отидоха да гледат мач. Те така и управляваха близо 4 години - от мач на мач. И накрая - бух в стената!     
 

Домашните ремонти ще намаляват данъците

автор:Дума

visibility 247

/ брой: 155

Лаптопите най-търсени в кризата

автор:Дума

visibility 206

/ брой: 155

Българите карат най-старите коли в Европа

автор:Дума

visibility 230

/ брой: 155

59 на сто от хората правят застраховки по задължение

автор:Дума

visibility 176

/ брой: 155

Израел възобновява полетите до България

автор:Дума

visibility 98

Франция изпраща военни в Крит

автор:Дума

visibility 334

/ брой: 155

Помпео с антикитайска обиколка в Европа

автор:Дума

visibility 297

/ брой: 155

Ама кой щял да дойде, като се махне Борисов

visibility 749

/ брой: 155

Протестите са на народа

visibility 454

/ брой: 155

Ива Уорън: Футболът е не само страст, но и работа

автор:Мони Георгиев

visibility 189

/ брой: 155

Датата

автор:Дума

visibility 172

/ брой: 155

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ