20 Юни 2021неделя23:04 ч.

Пирински настоява за отговори

Българският евродепутат изпрати писмо до зам. министър-председателя и министър на социалните грижи и заетостта на Холандия

автор:Дума

visibility 1675

Българският евродепутат от Групата на социалистите и демократите в Европейския парламент Георги Пирински адресира писмо до холандския заместник министър-председател и министър на социалните грижи и заетостта Лодевик Ашер с искане министърът да отговори на зададените му въпроси по време на вчерашното заседание на Комисията по заетост и социални въпроси на ЕП. Ашер пропусна да отговори на следните два въпроса на Пирински: • Първо - не следва ли новата платформа по недеклариран труд да се занимава не само с неговото ограничаване и предотвратяване, но също и с превръщането му в законно деклариран труд. Както и - не счита ли министърът, че синдикатите следва пълноценно да участват в работата на платформата. • Второ - няма ли предлаганите от Европейската комисия експертни бордове по конкурентоспособността, със своите "независими" препоръки, допълнително да засилят натиска за замразяване на заплатите и влошаване на условията на труд. Липсата на яснота от страната на министъра по тези остро актуални въпроси на пазара на труда хвърля сянка върху иначе добрите намерения, изказани от него по време на представянето му пред Комисията на Европарламента. Ето защо в своето писмо Пирински настоява за недвусмислените отговори на министър Ашер по тях.

Путин и Байдън приеха обща декларация в Женева

автор:Дума

visibility 890

/ брой: 115

Китай изстреля пилотируем космически кораб

автор:Дума

visibility 6120

/ брой: 115

В Испания отпадат маските на открито

автор:Дума

visibility 584

/ брой: 115

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ