29 Март 2020неделя00:10 ч.

ново:

#ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО #ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО

Плъховете разпознават измамниците

/ брой: 58

автор:Дума

visibility 177

Сиви плъхове разпознават измамниците помежду си чрез миризма, сочи изследване, направено в университета на Потсдам, Германия. Ръководителката на проучването Карин Шнебергер смята, че жестовете и писуканията на тези гризачи не винаги отразяват дали наистина са гладни. За да проверят тази хипотеза, експертите разделят представители на вида на две групи. Животните от едната са лишени от храна, докато другите си хапват доста добре. Плъховете са поставени отделно от трета група гризачи, чиято "щедрост" изследователите искат да тестват.

Въздухът от кутиите, в които се намират гладните и добре нахранените плъхове, поетапно е въведен в тази, в която се помещава тестовата популация. След което гризачите от третата група скоростно се притичват на помощ на събратята си, ако подаденият въздух идва от кутията на недохранените. Тази "миризма на глад" служи като надеждно средство за плъховете да разпознават използвачите и съответно да облекчават страданието на наистина нуждаещите се от храна техни събратя.

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ