04 Август 2021сряда02:02 ч.

Планът за възстановяване и устойчивост ще бъде представен в ЕК до края на юли

автор:Дума

visibility 1276

Националният план за възстановяване и устойчивост ще бъде представен в Европейската комисия до края на юли. Това каза служебният министър на туризма Стела Балтова по време на кръгла маса в Бургас на тема: "Национален план за възстановяване и устойчивост на Република България и мястото на туризма (в частност здравния туризъм) в него". Тя допълни, че след това ще бъдат необходими два месеца на ЕК, за да го прегледа и одобри. Тогава ще могат средствата да дойдат в българската икономика, пише БТА .

Това, че планът не е бил внесен до края на април, не означава, че средствата ще бъдат загубени, изтъкна Балтова. Тя припомни, че по време на първото заседание на служебния кабинет е бил поставен въпрос за включването на туризма в дейностите на плана. Това е било направено, защото, когато е била правена рамката миналото лято, върху която се изгражда целият план, туризмът въобще не е бил подал заявка.

 Туризмът обаче може да се включи и през другите приоритетни сектори, добави служебният министър. Затова е предложено туристическите предприятия да се включат като бенефициенти във Фонда за енергийна ефективност. За реализиране на мерките за енергийна ефективност на местата за настаняване са предвидени 240 млн. лева.

 По отношение на дигитализацията вече има яснота, че малките и средни предприятия ще бъдат финансирани. Ще се следи много внимателно и по Фонда "Зелен преход", за който са планирани 250 млн. лева от Механизма за възстановяване и устойчивост.

Стела Балтова обърна внимание, че има и други възможности за финансиране на проекти, които са извън плана. Министерството на туризма работи и в тази насока, защото има необходимост от преминаване към съвременен подход за стратегическо планиране, за развитие на туристическия продукт, за интелигентно управление на туризма както на национално, така и на регионално ниво.

 

Янаки Стоилов обжалва отказа за отстраняването на Гешев

автор:Дума

visibility 206

/ брой: 148

ИТН представи кандидатите за министрите

автор:Дума

visibility 214

/ брой: 148

Над 200 пожара избухнаха за денонощие

автор:Дума

visibility 188

/ брой: 148

Спешни медици се разграничиха от протест

автор:Дума

visibility 182

/ брой: 148

Ценови удар

автор:Дума

visibility 333

/ брой: 148

ЕБВР придоби дял в концесионера на летище София

автор:Дума

visibility 207

/ брой: 148

С над 30 на сто поскъпна токът за бизнеса

автор:Дума

visibility 172

/ брой: 148

Почивката ни излиза с 10-15% по-скъпа

автор:Дума

visibility 176

/ брой: 148

САЩ гонят още 24 руски дипломати

автор:Дума

visibility 232

/ брой: 148

Грузинци призоваха Путин за рестарт на отношенията

автор:Дума

visibility 219

/ брой: 148

Протест в Прищина пред посолството на Албания

автор:Дума

visibility 182

/ брой: 148

Кратки новини

автор:Дума

visibility 186

/ брой: 148

За цената на зелето

автор:Мая Йовановска

visibility 225

/ брой: 148

Цената на тока няма да се регулира от 2024 г.

автор:Евгени Гаврилов

visibility 196

/ брой: 148

Щом номерът минава

автор:Владимир Георгиев

visibility 197

/ брой: 148

Непонятно!

visibility 201

/ брой: 148

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ