30 Октомври 2020петък09:25 ч.

Пленумът на БСП се събра за последно преди Конгреса

автор:Дума

visibility 1019

Националният съвет на БСП се събра за последно в този си вид. Следващата седмица е Конгресът на левицата, на който трябва да бъдат избрани нови членове на Пленума.

Днес НС прие отчета на ръководния орган на партията за 4-годишния мандат и отчета на ПГ на „БСП за България“. Гласуван с мнозинство бе и отчетът на  депутатите в Европейския парламент,  представен от Петър Витанов – ръководител на българските социалисти в ЕП.

Реформата в БСП и „Визия за България“ са били сред важните решения на Националния съвет в мандат 2016-2020, пише в становищете на Националния съвет. Социалистите отчитат, че реформа в партията с такива мащаби и поставяща си за цел не козметични и тактически, а стратегически и принципни пормени, не е извършвана от началото на прехода.

Става въпрос за мандатността на председателя и депутатите, както и за прекия избор на председател на партията.

През изминалия мандат Националният съвет на БСП е провел 50 заседания. Този Пленум е работил с 14 съвета и 4 комисии. За отчетния период работните органи са изготвили 13 политически позиции и 2 декларации, които са приети от Националния съвет.

В отчета се посочва, че в дневния ред на заседанията са били включени най-важните въпроси от партийния и обществения живот.

Националният съвет на БСП с мандат 2016 - 2020 г. е продължил практиката заседанията да започват с обсъждане на актуалната политическа обстановка през изминалия период, както и по най-серизоните и важни за паритята и обществото въпроси да бъдат канени представителите на областните съвети, парламентарната група и ОПКК.

В отчета на Пленума се посочва, че през цялата 2018 и 2019 г. съветите на Националния съвет на БСП в тясно сътрудничество с парламентарната група са превърнали заложените във „Визия за България“ политики в готови законопроекти.

 

COVID-19: Лек спад на новите случаи

автор:Дума

visibility 173

Медиците отново с призив: Да се запазим здрави!

автор:Дума

visibility 192

Само хора на Гешев в европрокуратурата

автор:Дума

visibility 273

/ брой: 207

Франция под карантина

автор:Дума

visibility 180

/ брой: 207

Ислямист закла трима в църква в Ница

автор:Дума

visibility 224

/ брой: 207

В Скопие са отхвърлили българския компромис

автор:Дума

visibility 305

/ брой: 207

Ереван: Баку отхвърля прекратяването на огъня

автор:Дума

visibility 179

/ брой: 207

Датата

автор:Дума

visibility 156

/ брой: 207

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ