13 Април 2021вторник20:42 ч.

По Достоевски

/ брой: 21

автор:Валентин Георгиев

visibility 275

Толкова са нагли, че чак не се усещат как си вкарват автогол и забиват нож в гърба на Бащицата. Да изречеш гласно в ефир, че "с джипа на премиера достигаме до проблемите на хората" и че оттам "светът се вижда по друг начин", е повече от признание за провалено управление. За Николай Нанков като завършен чиновник по герберски калъп обаче "решението" на проблемите изскача мимоходом от бутафорните "инспекции" на Борисов, отразявани вече с "живо включване" и без медии, за да не му късат нервите, както сам признава. Няма държава, няма правила и институции, да не говорим за многохилядната администрация, има само една чудодейна джипка.

А и чия е тя всъщност? "На премиера" или на данъкоплатеца? По селата и градовете няма ли управа, няма ли ток и интернет, че с джипа трябва да обикаляте насам-натам? Ама какво ти дреме на теб, цял живот си на държавната хранилка!

Според Нанков в България се строи "най-евтино в Европа, средно - малко над 3 300 000 евро на километър". Не знам дали посоченото число е вярно, ако и на вас като на мен ви изглежда колосално, това също е наш проблем, не техен.

А инак дълбоко се съмнявам, че въобще парите отиват по предназначение, защото резултатите от цялата тази гордост Борисова, свързана със строителството на магистрали и пътища, не подлежи на коментар. Няма път у нас, който да не е създал проблеми и да не се е наложило да бъде затворен за последващи ремонти само месеци след фанфарното рязане на лентите. 

А да не говорим за свлачищата и "срутищата", съпътстващи розовите премиерски репортажи. Народното творчество дори роди музикалната хумореска "Магистрали": 

Нанков: Камъните падат, падат на шосето... 

Борисов: Пачки се търкалят пак към чекмеджето...

Двамата: Мъни, мъни, мъни...

Какво повече да кажем? Велико. Жестоко откровено, Нанков! По Достоевски.

Байдън предложи на Путин среща в трета държава

автор:Дума

visibility 10

Възходът на Остап Бендер

автор:Велиана Христова

visibility 563

/ брой: 71

С обич за сънародниците ни в чужбина

visibility 271

/ брой: 71

Тотю Бакалов на 94 години!

автор:Дума

visibility 346

/ брой: 71

Датата

автор:Дума

visibility 169

/ брой: 71

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ