13 Юли 2020понеделник22:10 ч.

По гръб не падат

/ брой: 55

автор:Мая Йовановска

visibility 711

Цирковете и постоянните противоречиви изказвания, на които се наслушахме от основните играчи в правителството - премиера Бойко Борисов и финансовия министър Владислав Горанов, във връзка с предстоящото влизане на страната ни в т.нар. чакалня за еврозоната, край нямат. Те буквално могат да ошашавят всеки, който се интересува от действията и решенията на кабинета по въпроса. Но дори и на врабчетата в държавата стана ясно, че скоро няма да сме готови да приемем еврото.

След като от ГЕРБ забъркаха пиперливата каша с курса лев/евро във връзка с влизането в прословутата чакалня, Баце рязко даде на заден и поиска пълен консенсус по темата, иначе - никаква еврозона. Все още помним поредицата от отложени крайни срокове. Но от неговата уста али-бали за консенсус могат да означават само едно - още някой да бъде завлечен и омазан при евентуален скандал заради несвършеното от властта.

Противоречията продължиха и преди дни, когато Горанов изигра сложна вербална акробатика, за да не отговори честно на въпроса как ще се отрази на сроковете за нашето влизане в чакалнята кризата с коронавируса. Рязко лансираният от Борисов консенсус се изпари. Та, видите ли, COVID-19, който влачи рецесия, където мине, а вече се говори и за нова икономическа криза,  нямало да сложи прът по нашия път към еврозоната. Икономиката ни и без този вирус криеше рискове при влизане в нея да се проявят негативи. Като например увеличаване на цените. За там са ни необходими реформи в почти всички икономически отрасли, каквито властта не направи. Горанов обаче по гръб не пада и дори под натиска на новата глобална икономическа рецесия продължава да твърди, че даже сроковете (вероятно неговите) за чакалнята няма да пострадат.

Дано тези, дето решават, да не са склонни по милост или от политически съображения да ни вземат в еврозоната.

ЕЦБ определи допустимите отклонения в курса лев/евро

автор:Дума

visibility 89

/ брой: 132

Без такса смет за закъсали фирми

автор:Дума

visibility 72

/ брой: 132

Близо 30% е сривът в износа извън ЕС

автор:Дума

visibility 72

/ брой: 132

Рекорд на заразени за ден в света

автор:Дума

visibility 84

/ брой: 132

Вучич отхвърли руска намеса

автор:Дума

visibility 82

/ брой: 132

Боеве между Армения и Азербайджан

автор:Дума

visibility 89

/ брой: 132

Дуда печели на косъм

автор:Дума

visibility 68

/ брой: 132

За "отслабването" на един вирус

автор:Аида Паникян

visibility 81

/ брой: 132

Датата

автор:Дума

visibility 69

/ брой: 132

Държавата на "Големите птици"

автор:Ина Михайлова

visibility 2139

/ брой: 131

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ