14 Април 2021сряда05:08 ч.

Поетично лозе сбира арт юбиляри

Белетристично-музикални солови изпълнения от двете страни на Балкана ще подкрепят събитието

/ брой: 193

автор:Христо Христов

visibility 1345

Трима юбиляри мъже, орачи и сеячи из родната литературна нива, ще си дадат среща на 4 септември, като мястото е на иначе конспиративната явка... първото поетично лозе "Караколюва пещера" край старозагорския квартал Дъбрава. Събитието ще премине под мотото "240 години литературна лига "Стига", коментира специално за ДУМА домакинът и собственик на скритото за външни очи "имение" Георги Янев. Литературният критик и дълголетен уредник на къща-музей "Гео Милев" уточнява, че мотото е плод на аритметичното действие "събиране".
"Аз, събратът ми от Пловдив доц. Владимир Янев и бардстващият белетрист от Ямбол Христо Карастоянов-Дядото навършихме през различни месеци на настоящата 2010-а 60 лазарника. Към тях прибавихме 4-те десетилетия и 240-те месеца от биографията на художничката Дочка Дончева и всичко си дойде от само себе си на мястото!", пресметна той.
Специално за читателите на ДУМА Янев издаде в аванс, че програмата на форума предвижда подреждането на втора изложба с картини на Дончева, както и... моноспектакъл на актьора от старозагорския Драматичен театър "Гео Милев" Димитър Карамалаков под все още работното заглавие "Формиране на идейно-естетическите разбирания на литературния критик Георги Янев".
"Пазехме 12-ото издание на литературната лига "Стига" в тайна от широката общественост до днес, защото исках да разбера дали ще ни стигнат местата на лозето за всички традиционни нейни гости. След като те се отзоваха, установих, че остават няколко свободни мотики, които могат и трябва да бъдат използвани по предназначение - за прекопаване на плевелите. Така че, който желае да се включи в богоугодното дело - да оплевим терена, преди да разлеем курбана, е добре дошъл!", открехна още малко от завесата на предстоящия форум домакинът.
Иначе по традиция се очаква включване на звездния дует Милица Божилова и Асен Масларски със силна подкрепа на белетристично-поетично-музикални солови изпълнения от двете страни на Балкана. В ролята на диригент ще е комендантът на формацията Веселин Стоянов, познат още и като автор на култовия роман "Аутопсия на тялото".

Президентът веднага свика парламента

автор:Дума

visibility 121

/ брой: 72

Започна чистка в ГЕРБ след изборния провал

автор:Дума

visibility 199

/ брой: 72

БСП продължава кампанията "Солидарен Великден"

автор:Дума

visibility 93

/ брой: 72

Брюксел предлага лекарства и храна без ДДС

автор:Дума

visibility 88

/ брой: 72

С парите от летището ще пълнят бюджетната дупка

автор:Дума

visibility 93

/ брой: 72

Eвропейци искат забрана на бензинови и дизелови коли

автор:Дума

visibility 82

/ брой: 72

Визов режим за ЕС застрашава Македония

автор:Дума

visibility 120

/ брой: 72

Политически скандал за бъдещето на Балканите

автор:Дума

visibility 134

/ брой: 72

В търсене на формула

автор:Валентин Георгиев

visibility 92

/ брой: 72

В очакване на гонга за матурите

автор:Деси Велева

visibility 86

/ брой: 72

Спомен за Борис Семерджиев

автор:Емил Янев

visibility 83

/ брой: 72

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ