01 Декември 2021сряда01:58 ч.

Показно

/ брой: 226

автор:Деси Велева

visibility 346

Като не може да направи столичани щастливи и доволни от вида и управлението на града, Столичната община реши да внесе светлина в живота им съвсем директно - с хиляди лампи. Те ще светнат около НДК преди Коледните празници, за да осветят душите на софиянци... на една доста висока цена. 140 000 лева, предназначени първоначално за Новогодишния концерт, ще се пренасочат за лампички и снежинки, с които управляващите в общината ще се опитат да внушат на хората, че всичко в града им блести. Стотиците километри кабели, които ще опашат дървета, пилони и стълбове, трябва да прикрият мръсотията, праха, сивотата, които следват всички през цялата останала част от годината. С блясъка си светлинните инсталации ще целят да заслепят всички виждащи, че по улиците има дупки, тротоарите пропадат, паметници на културата се рушат, а въздухът често не става за дишане. 

И понеже от ГЕРБ много са се загрижили за душите на хората и депресиите по време на пандемията, можеха да намерят по-полезен и индиректен начин да ги ощастливят. 140 000 лева над предвидения бюджет за мигащи светлинки не е най-адекватният, а само най-простият начин да "ощастливиш" софиянци. Със сигурност има много нуждаещи се сфери, които ще са доволни да получат нещичко, за да им просветне. 

Управляващите в общината обаче следват философията на живот на благородниците в средните векове, които вместо да се къпят, се заливали с парфюми. Та и в София така - вместо да се инвестира ефективно за по-красив и поддържан град, той се осветява празнично и извънредно с хиляди левове, за да се прикрият дефектите. Какво остава замаскирано зад коледното настроение всеки добре знае. И ще го види още по-добре през останалите месеци на година, когато няма да се харчат показно паднали от небето средства. 

 

Всеки пети учител напуска през първата си година

автор:Дума

visibility 140

/ брой: 231

Минеков сезира прокуратурата за тунела до Римския стадион

автор:Дума

visibility 154

/ брой: 231

По-високи данъчни облекчения за родители

автор:Дума

visibility 137

/ брой: 231

Топлофикациите: Парното поскъпва с над 20% от януари

автор:Дума

visibility 226

/ брой: 231

Фаталният участък на "Струма" е без Акт 16

автор:Дума

visibility 212

/ брой: 231

Производствените цени нараснаха с 24 % за година

автор:Дума

visibility 205

/ брой: 231

Шотландия се готви за нов референдум

автор:Дума

visibility 252

/ брой: 231

Русия и КНДР критикуват АУКУС

автор:Дума

visibility 234

/ брой: 231

Глоба и затвор в Австрия за отказ от ваксинация

автор:Дума

visibility 265

/ брой: 231

Протести в Бангладеш

автор:Дума

visibility 174

/ брой: 231

Кой кара снегорина?

автор:Деси Велева

visibility 125

/ брой: 231

До Никулден не трябва да пуснем Омикрон

автор:Велиана Христова

visibility 264

/ брой: 231

Борбата за теменужките

автор:Деси Велева

visibility 273

/ брой: 231

Пенсионерска Коледа

автор:Ева Костова

visibility 296

/ брой: 231

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ