08 Юли 2020сряда14:33 ч.

Полицията пази розите и черешите

/ брой: 94

автор:Дума

visibility 131

С началото на розобера и на черешобера в Пловдивско започва специализирана охранителна и превантивна полицейска операция, информира регионалната медия "Марица". Полицейски екипи ще дежурят непрекъснато, включително и в тъмната част на денонощието, за да се гарантира спокойното прибиране на реколтата. 

Охранителните дейности ще продължат до пълното прибиране на цялата селскостопанска продукция, информират властите. Маршрутите за изпълнение на надзора ще бъдат съгласувани с местната власт. Ежедневни обходи ще има в районите с розови и черешови насаждения, при пунктовете за изкупуване на реколта и за наемане на работна ръка. Целта е да се подпомогне местната власт при опазването на селскостопанската продукция от престъпни посегателства.

Ще има и съвместни мерки с частните охранителни фирми, звената за самоохрана, както и с кметовете на населени места. Проведени са срещи с председатели на земеделски кооперации и представители на местната власт за надеждна охрана на складовите бази за съхраняване на селскостопанска продукция. Полските пазачи ще получат специални инструкции за координиране на действията с полицията.

При прибиране на реколтата и транспортирането са предвидени специализирани полицейски операции, които да ограничават рисковете от пътнотранспортни произшествия и инциденти с неукрепени товари. Такива операции ще се провеждат и с цел пресичането на кражби на животни и продукция.

Не пуснали туристи на плаж, бил резервиран

автор:Дума

visibility 285

/ брой: 128

Внасяме 32 хиляди тона дрехи втора употреба

автор:Дума

visibility 365

/ брой: 128

ЕК: България ще се възстанови по-бавно от очакваното

автор:Дума

visibility 214

/ брой: 128

Курортно лято

автор:Лозан Такев

visibility 213

/ брой: 128

Има решение за кризата

visibility 259

/ брой: 128

Новата цивилизация на хората с достойнство

visibility 181

/ брой: 128

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ