01 Ноември 2024петък02:40 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Половината българи се хранят нездравословно

/ брой: 128

автор:Аида Паникян

visibility 296

Близо половината от всички българи определят всекидневното си хранително меню като нездравословно, независимо че почти 50% от анкетираните са на мнение, че са в добро здравословно състояние. Само 3% от анкетираните твърдят, че се хранят изключително здравословно, а 62% не спазват никакъв специален режим на хранене. Над 66% ядат бял хляб всеки ден, а 125 - 2-3 пъти седмично. Едва 1-2% консумират риба всеки ден, а 11% - 2-3 пъти седмично. Всеки пети избира храната си според цената й. Това показват резултатите от проучване сред над 1000 души от 15 до 74 г., което бе представено по време на дискусионния форум "Пълноценните протеини в храненето на българите". 23% от тях го определят като задоволително и едва 18% като отлично. Според анкетираните цялостното здравословно състояние зависи от приема на вода и витамини, следвани от минералите и накрая - белтъчините. Над 52% от нашенците се стремят да не консумират храна с консерванти и оцветители. "Е"-тата  - консерванти и оцветители, не са толкова страшни за организма, коментира специалистът по хранене и диететика проф. Божидар Попов. Проучването е показало още, че българинът знае, че белтъчините са важна съставка на храната, но за какво и с какво са важни, знаят по-малко от 3%.
Участниците в проучването не се безпокоят или не правят нищо, за да предотвратят някои от най-важните световни здравословни проблеми, като сърдечносъдови заболявания, затлъстяване, мускулни проблеми, проблеми на храносмилателната и имунната система.

7200 лекари в Словакия подадоха оставки

автор:Дума

visibility 440

/ брой: 208

Шефът на ВАС се гласи да остане на поста си

автор:Дума

visibility 566

/ брой: 208

Едва 8,7% от учениците могат да различат факт от мнение

автор:Дума

visibility 572

/ брой: 208

Бизнес климатът у нас се влошава

автор:Дума

visibility 580

/ брой: 208

Газът поскъпва с 8% в началото на зимата

автор:Дума

visibility 472

/ брой: 208

Wizz Air спря полетите от София до Женева и Лисабон

автор:Дума

visibility 540

/ брой: 208

Високо темпо на руското настъпление

автор:Дума

visibility 556

/ брой: 208

Скопие с ново условие за конституцията

автор:Дума

visibility 634

/ брой: 208

Опозицията в Албания блокира страната

автор:Дума

visibility 505

/ брой: 208

Ценоразпис за власт

автор:Таня Джаджева

visibility 514

/ брой: 208

Махалото вляво и дясно

автор:Александър Симов

visibility 593

/ брой: 208

Ако зависеше от българите, Тръмп би спечелил вота в САЩ

автор:Дума

visibility 543

/ брой: 208

Не е фокус, а нови политики

visibility 557

/ брой: 208

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ