11 Май 2024събота22:22 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Алберт Попов преминава през поредната врата в първия манш в Шамони, в който записа шесто време

Попов с 23-то място в Шамони

Слаб втори манш лиши българина от призово класиране

/ брой: 21

автор:Дума

visibility 84

Алберт Попов се нареди 23-ти на слалом от Световната купа по ски в Шамони. Българинът даде общо време 1:39,81 мин. след 51,01 сек. в първия манш и 48,80 сек. във втория. Така софиянецът успя да вземе точки в пети пореден старт в най-техничната дисциплина.

Единственият ни скиор в елита направи две коренно различни спускания във френския курорт, като по-силното бе първото. В него той даде изключителното шесто време, като бе по-бавен само с 68 стотни от лидера Хенрик Кристоферсен. В следобедния манш температурите бяха по-високи, а задният стартов номер на нашия бе срещу него. Той изгуби над две секунди, като даде 26-о време в него. Над всички бе Кристоферсен, който удържа аванса си, а Попов бе по-бавен с общо 2,00 сек. Норвежецът взе 23-та победа (19-а в слаломите) в Световната купа и втора за сезона. Това се случи само ден след отпадането му в първия манш в Шамони. В събота Алберт Попов завърши на 27-о място в слалома. Втори вчера се нареди Рамон Ценхойзерн, който за втори пореден ден остана на крачка от успеха. Швейцарецът направи скок от девет позиции във втория манш с много силно каране, но все пак бе по-бавен с 0,28 сек. Трети на подиума се качи Сандро Симоне (Швейц) на 0,66 сек. Той бе 30-и след първия манш, но с най-добро време следобед направи скок от 27 места.

След деветия слалом за сезона при мъжете лидер в дисциплината остава Марко Шварц с 589 т., пред Ценхойзерн - с 443. Алберт Попов взе 8 т. и събра 83 т., с които запазва 26-о място. За Големия кристален глобус води Алекси Пинтюро (Фр) с 924 т., пред Шварц - с 666, Попов е 63-ти с 83 т.

И трите телекома с рекордни приходи

автор:Дума

visibility 1096

/ брой: 86

Гвоздейков пак смени началника на НКЖИ

автор:Дума

visibility 1014

/ брой: 86

Вето върху тавана за надценката на хляба

автор:Дума

visibility 1006

/ брой: 86

Червеното месо и млякото разболяват планетата

автор:Дума

visibility 975

/ брой: 86

Европа се окъпа в светлини за 9 май

автор:Дума

visibility 1062

/ брой: 86

Катастрофална загуба за социалдемократите в РСМ

автор:Дума

visibility 1037

/ брой: 86

Популярността на САЩ като глобална сила спада

автор:Дума

visibility 974

/ брой: 86

Си Дзинпин пристигна в Унгария

автор:Дума

visibility 988

/ брой: 86

Време е

автор:Александър Симов

visibility 1028

/ брой: 86

С надежда за партньорство

visibility 967

/ брой: 86

Извращението Евровизия

visibility 1009

/ брой: 86

9 май - ден на Победата

автор:Дума

visibility 947

/ брой: 86

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ