28 Октомври 2021четвъртък06:21 ч.

Познати хватки

/ брой: 179

автор:Евгени Гаврилов

visibility 39

НАП започва проверка на Спортния тотализатор. Най-после, три месеца след получените сигнали, данъчните започват да търсят финансови нарушения в договори за реклама, за строителство и за дарения в последните 5 години, които тотото е правило, въпреки че е работило на загуба. През юни, когато отчиташе дейността си, служебният спортен министър Андрей Кузманов обяви, че в държавното предприятие "Спортен тотализатор" има много завишени разходи, като парите са давани предимно за външни услуги. Освен това е имало много харчове за допълнителни възнаграждения на персонала. А реално тотото е работило на загуба. До 2019 г. тя е в размер на 27,468 милиона лева. Отделно тотализаторът има задължения в размер на 39,16 милиона лева към участниците в игрите, които само спрямо предходната година са се увеличили с 14,58 милиона лева. Обществено достояние станаха скандални договори за реклама и тв излъчване, както и смущаващи процедури за обществени поръчки още от 2011 г., печелени от един и същи консорциум или от фирма, участваща в него - "Декарт" ООД. Въпросната фирма е свързана с емигриралия в Дубай хазартен бос Васил Божков, поради което в момента фигурира в т.нар. списък на българските граждани, попадащи под санкциите на закона "Магнитски". 

НАП ще провери и 14 дружества, получили финансиране от близо 22 милиона лева за изграждането на физкултурни салони и спортни съоръжения. Парадоксалното е, че договорите са били подписани за по-малко от месец през декември 2020 г. с чисто нови дружества, регистрирани по Закона за задълженията и договорите (ЗЗД). Още по-смущаващо е, че участниците в повечето от тези специално създадени фирми се припокриват и повечето от тези дружества са образувани от две или повече фирми на един и същи човек. Най-скандалното е, че във всеки от тези 26 договора е било записано поетапно плащане, а по всеки от тях парите са изплатени на 100%. Тази практика не трябва да ни учудва. Просто познатите хватки на Борисов при строителството на магистрали са били пренесени и в спорта.

 

 

Македонски българи на "Дондуков" 2

автор:Дума

visibility 139

/ брой: 207

Милен Митев оглави БНР

автор:Дума

visibility 104

/ брой: 207

Социалистите в Ямбол с акция "Памет и слава"

автор:Дума

visibility 109

/ брой: 207

Още 400 000 лева без търг изтичат за осветление на София

автор:Деси Велева

visibility 147

/ брой: 207

И за лифтовете в курортите ще искат зелен сертификат

автор:Дума

visibility 128

/ брой: 207

Експерти очакват пик на инфлацията през януари

автор:Дума

visibility 118

/ брой: 207

КЕВР намали временно цената на тока за малките фирми

автор:Дума

visibility 113

/ брой: 207

България спечели делото заради "Олимпик"

автор:Дума

visibility 99

/ брой: 207

СДСМ с предизборен език на омразата

автор:Дума

visibility 131

/ брой: 207

Вече сме трети по по КОВИД-смъртност

автор:Дума

visibility 148

/ брой: 207

Киев атакува с турски дронове в Донбас

автор:Дума

visibility 146

/ брой: 207

Демонстрация в Англия в подкрепа на Джулиан Асандж

автор:Дума

visibility 130

/ брой: 207

Стадо ли сме?

автор:Велиана Христова

visibility 122

/ брой: 207

Кризата е на всички "фронтове"

автор:Ина Михайлова

visibility 250

/ брой: 207

Целта ни е стабилна България

автор:Ева Костова

visibility 151

/ брой: 207

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ