31 Май 2020неделя15:18 ч.

Предизборни вицове

/ брой: 235

автор:Димитър Методиев

visibility 2304

Не е време за вицове! Избори се задават! Трябва да сме сериозни и строги. И много да мислим, защото, дето викаше баба ми, веднъж се избира! Аз обаче съм решил да ви дръпна няколко вица.
Знаете ли как загрява албанският реотан? Бавно. Много по-бавно от българския. А знаете ли как можете да спрете албански танк? Много лесно. Просто трябва да застреляте тримата войници, които го бутат. Ами знаете ли защо албанската подводница се движи нагоре-надолу на зиг-заг - ту се потапя, ту изплува? За да могат гребците да си поемат въздух.
Албанците изобретили нова ракета тип "Земя-земя". При изстрелването й обаче ракетата нещо засича и не може да излети. Специалистите само за десет минути успели да разберат каква е причината - бил се скъсал основният ластик.
Стига вицове! На това място някогашният ми старшина от поделението в Елхово би рекъл:
- Хубави са тия вицове, другарю ефрейтор, но почистено ли е оръжието?!
Това беше негова дежурна фраза. Дрънчиш на китарата, пееш някаква песен, той слуша, слуша и след малко:
- Хубави са тия песни, другарю ефрейтор, но почистено ли е оръжието?!
Или четеш книжле някакво на пейката пред спалното помещение. Завърти се старшината около пейката и:
- Хубави са тия книжки, другарю ефрейтор, но почистено ли е оръжието?!
С тази фраза старшината просто искаше да въведе ред в ротата и да утвърди в нея приоритетите, както се казва сега. Първо свърши най-важното, пък след това разполагай както щеш с личното си време.
Каква е връзката между вицовете, изборите и дежурната фраза на бившия ми старшина? Връзката е повече от пряка.
Преди време медиите разпространиха вестта, че на свое заседание албанското правителство е решило да вдигне с до пет на сто заплати и пенсии, въпреки неодобрението на Международния валутен фонд, който твърди, че съществуват опасности от нарастване на държавния дълг на страната. Едно уточнение. Средната заплата в Албания в момента е 400 евро. Второ уточнение. Средната работна заплата в България в момента е 335 евро и въпреки че разполагаме с най-успешния финансов министър в Източна Европа и с най-напористия социален министър на Балканите, скоро няма да достигнем четиристотинте евро на албанците, които дори не са членове на Европейския съюз. А за пенсиите пък да не говорим!
Та стига вицове! Изори ще избираме, време е добре да се замислим!
 

Плащаме за вода и без консумация

автор:Дума

visibility 1278

/ брой: 100

Алкохолните турове по морето ще бъдат забранени

автор:Дума

visibility 515

/ брой: 100

Банковото кредитиране се сви с над 300 млн. лв.

автор:Дума

visibility 269

/ брой: 100

Данъчен гювеч по герберски

автор:Евгени Гаврилов

visibility 677

/ брой: 100

Датата

автор:Дума

visibility 303

/ брой: 100

Плагиатството на Радой Ралин

автор:Христо Георгиев

visibility 1843

/ брой: 99

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ