02 Юни 2024неделя12:19 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Представяне на сборника "Вкусни разкази" от Катерина Хапсали

/ брой: 34

автор:Дума

visibility 91

"Вкусни разкази" е поредно свидетелство, че майсторството на един писател се проявява най-ярко в разказа, казват от издателство "Колибри". Премиерата на неговото ново издание - сборника с разкази на Катерина Хапсали, ще се състои на 21 февруари от 19 ч. в РЦСИ "Топлоцентрала" в столицата. Катерина Хапсали, спечелила хиляди читатели с романите "Гръцко кафе" и "Сливовиц" и със сборника с разкази "Хора", предлага нова порция причудливи истории, събрани от красноречивото заглавие "Вкусни разкази", художник е Дамян Дамянов.

"Вкусни разкази" не е книга с рецепти, или поне не такива, които може да се изпълнят по предписание. Тя съдържа няколко изкусителни истории за вкуса на живота, който може да е горчив или сладък, тръпчив, изискан или пикантен; за аромата на дом и копнежа за любов и общуване; за онези символи на всекидневието - храна за душата, които свързват хората и така му придават стойност, устойчивост и екзистенциален смисъл. Тази книга ще докосне по особен начин литературното ви небце и ще засили апетита ви за четене и споделяне. Защото вкусно разказаните истории - също като ястията, приготвени с обич, винаги ни карат да искаме още и още..., посочват издателите.

Катерина Хапсали е разказвач, пиар и най-продаваният български автор на издателство "Колибри". Нейно дело са бестселърите "Гръцко кафе" и "Сливовиц", а "През девет планини" е книга със стихотворения, също пожънала голям успех. За "Гръцко кафе" Катерина печели награда "Перото" в категория "Проза" за 2015 г., както и приза "Цветето на Хеликон" за 2016 г. През 2021 г., отново с логото на "Колибри", излиза сборникът с разкази "Хора", възхитителна смесица от фантазно и реално, от баладично и приказно.

Личните карти поскъпват почти двойно

автор:Дума

visibility 922

/ брой: 101

Въвеждат таван на изпитите за шофьорска книжка

автор:Дума

visibility 914

/ брой: 101

Газът от Азербайджан ще покрие 81% от вноса през юни

автор:Дума

visibility 802

/ брой: 101

Животновъди блокират Подбалканския път

автор:Дума

visibility 789

/ брой: 101

Сигнално действие в ядрената сфера

автор:Дума

visibility 952

/ брой: 101

Българи в затвора за измама на Острова

автор:Дума

visibility 903

/ брой: 101

Фетхуллах Гюлен бил отвлечен в САЩ

автор:Дума

visibility 1092

/ брой: 101

По-високи мита за зърното от Русия и Беларус

автор:Дума

visibility 853

/ брой: 101

Здравето като бизнес

автор:Таня Глухчева

visibility 922

/ брой: 101

Идеология в технологията

visibility 962

/ брой: 101

Най-важно е да не губиш връзката с хората

автор:Юлия Кулинска

visibility 1144

/ брой: 101

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ