13 Април 2021вторник14:01 ч.

Снимка авторът

Премиера на опера в Третяковската галерия

/ брой: 230

автор:Христо Събев

visibility 1848

35-годишният руски композитор Иля Демуцки е автор на музиката към операта "За Черния квадрат" - музика за най-обикновената и най-загадъчната картина на ХХ век на Казимир Малевич, създадена през 1915 г. За подготовката на операта за световната премиера, която е днес, 27 ноември, разказаха продуцентът Виталий Виленски, авторът на музиката Иля Демуцки и генералният директор на Третяковската галерия Зелфира Трегубова. Продуцентът съобщи, че режисьорът е пожелал да остане неизвестен до премиерата на операта, когато ще се появи пред публиката. Солото на пиано ще изпълняват Катя Сканави и Владимир Иванов Ракиевски. Партиите ще пеят 10 млади и талантливи певци от различни театри. Ще участва и хор "Intrada" с ръководителка Екатерина Антонова. Операта се изпълнява на английски с титри на руски език. Главният гост на премиерата ще бъде първият вариант на знаменитата картина на Казимир Малевич - 1915 г., която ще бъде пренесена специално в най-голямата зала на Нова Третяковка - номер 16, която разполага с подходяща акустика. Премиерният цикъл ще продължи до 30 ноември. След това операта "За Черния квадрат" заминава на гастроли. Генералният директор на Третяковската галерия Зелфира Трегубова каза, че оригиналният "Черен квадрат" се експонира само в залата на Третяковската галерия, вторият "Черен квадрат" - авторска версия от 1929 г., е включен в изложбата "Руският път. От Дионисий до Малевич", която бе открита на 19 ноември във Ватикана.

Композиторът Иля Демуцки е автор на повече от 150 музикални произведения, които звучат по първите сцени в Русия, Европа, Америка, Австралия. В Болшой театър може да се видят балетите "Герой на нашето време" и "Нуреев", чийто автор на музиката е той.

Радев свиква Народното събрание на 15 април

автор:Дума

visibility 116

COVID-19: Продължава спадът на настанените в болница

автор:Дума

visibility 111

Най-висока смъртност у нас от един век

автор:Дума

visibility 416

/ брой: 71

Над 40% срив в приходите на хотелиерите

автор:Дума

visibility 154

/ брой: 71

Бизнесът очаква 15,5% спад на инвестициите в промишлеността

автор:Дума

visibility 137

/ брой: 71

Авиацията поиска от парите за концесията на летището

автор:Дума

visibility 172

/ брой: 71

"Български пощи" алармират за нова измама

автор:Дума

visibility 176

/ брой: 71

Искат оставката на Шарл Мишел заради "Дивангейт"

автор:Дума

visibility 88

Израел с диверсия в ирански ядрен обект

автор:Дума

visibility 196

/ брой: 71

Сърбия разтревожена от база на Косово

автор:Дума

visibility 246

/ брой: 71

Възходът на Остап Бендер

автор:Велиана Христова

visibility 337

/ брой: 71

С обич за сънародниците ни в чужбина

visibility 175

/ брой: 71

Тотю Бакалов на 94 години!

автор:Дума

visibility 166

/ брой: 71

Датата

автор:Дума

visibility 130

/ брой: 71

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ