19 Януари 2020неделя04:38 ч.

"Рока променя света" - реж. Катя Бенрат

Екран

Премиерни заглавия за най-младата публика

Игрални и анимационни филми за децата показва "Киномания"

/ брой: 225

автор:Вилиана Семерджиева

visibility 479

Специална селекция от детски филми е подготвена в рамките на "Киномания". Организаторите от НДК предлагат за най-малките любители на седмото изкуство игралните филми "Момчето и пеликанът", "Рока променя света", "Чекър Тоби и тайната на нашата планета" и забавната анимация "Петсън и Финдъс 2 - Най-хубавата Коледа". Игралните филми са подходящи за по-големите деца на възраст между 9 и 13 години, тъй като са със субтитри. 

Смелите, забавни и тотално неподражаеми също като Рока момичета и момчета не бива да пропускат да се запознаят с нея във филма "Рока променя света". Докато баща й я наблюдава от Космоса, понеже е астронавт, Рока живее сама със своята катеричка и за първи път й се налага да посещава нормално училище. А там волната й личност моментално изпъква. Тя безстрашно се опълчва на насилниците в класа, защото над всичко Рока винаги се застъпва за справедливостта. Затова и се сприятелява с бездомния Каспар и се опитва да му помогне. И непрестанно се стреми да спечели симпатиите на баба си. С несекващ оптимизъм Рока доказва, заедно с новите си приятели, че дори и едно дете има сили да спаси света.

Вълнуващо приключение очаква всички авантюристи с "Чекър Тоби и тайната на нашата планета". Чекър Тоби ще отплава с пиратски кораб, на който ще намери послание в бутилка. Така ще започне незабравимо пътешествие към Австралия, където Тоби ще се озове на ръба на действащ вулкан. Да се гмурнем и да опознаем заедно с него подводния свят на Тихия океан край Тасмания. 

Остава около месец до Коледа и екипът на НДК е подготвил истинско коледно забавление за децата с веселата анимация "Петсън и Финдъс 2 - Най-хубавата Коледа". Изобретателният стопанин Петсън е обещал на любимия си котарак Финдъс най-хубавото Коледно празненство. Но с такава пакостлива котка у дома нещата винаги могат да се объркат. Особено когато самият Финдъс се втурне да помага... Филмът е дублиран на български език. 

Друг от акцентите в детската програма на "Киномания" е "Момчето и пеликанът", който представя съвместното съществуване на различни култури и крехкия баланс между човека и природата. Филмът показва как екологичната активност на тийнейджърите има силата да промени мисленето на възрастните. Историята разказва как когато животните порастват, бракониерите се завръщат.

За втора поредна година НДК в партньорство с NIM animation ще проведе специално събитие - "Детска киномания", на което най-талантливите малчугани ще бъдат отличени с детски оскари. За да се борят за наградата те трябва да представят кратки игрални и анимирани филми, измислени, заснети, изиграни и режисирани от тях самите. Организаторите отправят и друго предизвикателство към децата, добавяйки категорията "Гледай", вдъхновена от слогана на тазгодишната "Киномания".

Превалявания от дъжд в неделя

автор:Дума

visibility 14

Почина болен от свински грип в Смолян

автор:Дума

visibility 695

Нови стандарти за месните продукти

автор:Дума

visibility 265

Инцидент в Истанбул

автор:Дума

visibility 95

Русия против нов закон за образованието в Украйна

автор:Дума

visibility 134

Сблъсъци в Бейрут

автор:Дума

visibility 108

Язовиро - поредният спасител

автор:Валентин Георгиев

visibility 526

/ брой: 11

Големите чудеса в малкия Булгаристан

visibility 651

/ брой: 11

Десетте гряха на Нено Димов

автор:Ростислава Иванова

visibility 511

/ брой: 11

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ