17 Февруари 2020понеделник06:43 ч.

Претоплена манджа

/ брой: 192

автор:Евгени Гаврилов

visibility 458

Ако има нещо, в което българските политици, особено управляващите, са виртуози, то това е писането на програми и стратегии, които в повечето случаи са безсмислени. По принцип подобни документи се появяват на бял свят след доста усилия на много хора и моментално след това биват захвърлени в някое чиновническо чекмедже и забравени. Освен това по правило в подобни документи се прави поредният опит за откриване на топлата вода. Затова, като се зачете човек в тях, у него остава вкусът на претоплена манджа. Не прави изключение и публикуваната за обществено обсъждане на страницата на правителството Национална програма за развитие до 2030 г.

Дотогава България трябва да е държава с "висок жизнен стандарт и конкурентоспособна, нисковъглеродна икономика. Страната трябва да разработва и внедрява иновации, адаптирайки се към променящия се свят чрез своето високообразовано и здраво общество. То представлява плодородна почва за идеи и притегателна сила за инвестиции и човешки капитал. Уникалните културни и природни дадености на българските региони се оползотворяват отговорно и устойчиво. Те са интегрирани помежду си и със света посредством високоскоростни пътни и оптични връзки, утвърждавайки мястото на страната като кръстопът на идеи и блага в Европа. Българският гражданин играе активна роля в бъдещето на своята държава, има богати възможности за личностно и професионално развитие и живее в справедливо и толерантно общество, в което гласът му се чува".

Не, това не са обичайните тезиси на другаря Тодор Живков, с които обществото бе облъчвано преди поредния конгрес на БКП. Но тогава поне част от намеренията ставаха реалност. Това сега е извадка от новия стратегически документ на сегашното правителство. Както е известно, освен при Живков, Борисов слугува и при Симеон Сакскобургготски, който също обещаваше да ни оправи за 800 дни. Уви. Някой беше казал, че преди избори и преди война се лъже най много.

БСП иска общината да чисти София

автор:Деси Велева

visibility 106

/ брой: 32

Два дни на протести в Благоевград

автор:Дума

visibility 96

/ брой: 32

Започнаха районните конференции на БСП в София

автор:Дума

visibility 95

/ брой: 32

Борисов отрича да знае за подслушването на президента

автор:Дума

visibility 75

/ брой: 32

МВФ: Плоският данък увеличава неравенството в България

автор:Дума

visibility 88

/ брой: 32

Инфлацията надхвърли 4% за пръв път от 7 г.

автор:Дума

visibility 80

/ брой: 32

Забавяне на икономическия растеж до 3,5% в края на 2019 г.

автор:Дума

visibility 68

/ брой: 32

Северна Македония разпусна парламента си

автор:Дума

visibility 46

Настъпление в Алепо под турско прикритие

автор:Дума

visibility 150

/ брой: 32

Франция и Полша сблъскаха визиите си за Русия

автор:Дума

visibility 133

/ брой: 32

Додик вещае разпад на БиХ до 10 години

автор:Дума

visibility 102

/ брой: 32

Очакват ви 300 находки от дълбините на времето

автор:Велиана Христова

visibility 117

/ брой: 32

Другото мнение

автор:Дума

visibility 127

/ брой: 32

Талантът на Дякона

автор:Лъчезар Еленков

visibility 106

/ брой: 32

Васил Левски - призваният

автор:Петра Ташева

visibility 96

/ брой: 32

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ