07 Април 2020вторник15:40 ч.

ново:

#ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО #ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО

"Маминият гердан"

Палитра

"През годините" на Виолета Радкова в галерия "Контраст"

/ брой: 185

автор:Дума

visibility 367

Огледалото в Древния Египет символизира времето. Виолета Радкова споделя за древния атрибут: "Аз съм огледало с различни наклони, прашно, небрежно облегнато до прозрачната стена на къщата. Някой рязко е прокарал пръст по гладката му повърхност и е оставил чиста диря - бяла".

Какво е отразило "През годините" огледалото на Виолета, тази елегантна и женствена художничка, без която обликът на русенската група би обеднял като живописно разнообразие, а сценографските й решения - атрактивни, смели и по своему уютни, нямаше да сложат отпечатък на оригиналност в арт живота на града, посочва проф. Аксиния Джурова.

Картините й, показани в столичната галерия "Контраст" ("Цар Самуил" 49), интуитивни и чувствени, безспорно повлияни от сценографията, са не само реминисценции от привлекателната европейска архитектура на Русе, те не са и носталгични препратки към несъществуващата вече стилност на крайдунавския град, те са деликатно напомняне за онзи неразмагьосан свят на мечти, трепетни вълнения, нежни възпоменания, състояния на нега и съблазън, полузабравени в днешния разголен до бруталност свят. Неслучайно тези своеобразни живописни видения на Радкова са облени от сценична светлина, подсилвайки усещането за ефирност, пише кураторката на изложбата, която продължава до 7 октомври. 

Провал в срещата на ОПЕК+ може да свали петрола под 10 долара

автор:Дума

visibility 296

/ брой: 66

Доверието в промишлеността се срина през март

автор:Дума

visibility 210

/ брой: 66

ЕК: България не трябва да спира сезонните работници

автор:Дума

visibility 179

/ брой: 66

Борис Джонсън е приет в интензивно отделение

автор:Дума

visibility 399

833 починали от коронавирус във Франция за денонощие

автор:Дума

visibility 235

Норвегия овладя коронавируса

автор:Дума

visibility 549

Боковирусът се развилня

автор:Велислава Дърева

visibility 1209

/ брой: 66

Датата

автор:Дума

visibility 203

/ брой: 66

Георги Гьоков: Заради бълхата изгорихме юргана

автор:Аида Паникян

visibility 1201

/ брой: 65

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ