09 Май 2021неделя13:02 ч.

ново:

Честит Ден на Европа! Честит Ден на Победата! Честит Ден на Европа! Честит Ден на Победата!

Проф. Георги Михайлов: 80% от българските болници са в 4 града

/ брой: 59

автор:Аида Паникян

visibility 364

Българските граждани нямат равнопоставен достъп до медицинска помощ и за това говори фактът, че 80% от болниците в страната са в 4 града. Това заяви проф. Георги Михайлов от БСП по време на онлайн дебат с кандидати за народни представители на тема: "Здравеопазване на кръстопът: между пандемията и реформите", организиран от Националната поциентска организаци. Над 3 часа участниците обсъждаха универсалния достъп до здравеопазване, дигитализацията, извънболничната здравна грижа и състоянието на медицинските кадри. Високата смъртност у нас се дължи на социалнозначимите заболявания и трудността на хората от по-отдалечени места да получат навременна медицинска помощ. Затова е необходима регионализация на системата, като се даде възможност в отделните райони да се развиват високопрофесионални звена, обединиха се участниците. 

БСП ще настоява да бъде намален ДДС върху лекарствата - България е една от страните с най-къса реимбурсна листа. Над 55-60% от медицинските кадри у нас са над 55-годишни. Необходима е система за справедливо възнаграждение на медиците, но и да им се гарантира възможност за квалификация, в това число и в чужбина, смята водачът на листата за Благоевград. Здравната система удържа натиска на пандемията с цената на бърнаута на медицинските кадри, каза проф. Михайлов. Той е категоричен, че в момента е несериозно да се твърди, че у нас има електронизация на здравеопазването -  електронното направление не дава обратна информация на лекаря, електронни рецепти изпълняват по-малко от 30% от аптеките, липсва и електронно болнично досие.

Губим милиони от липсата на руски туристи

автор:Дума

visibility 645

/ брой: 86

Фалшиви Великденски промоции

автор:Дума

visibility 516

/ брой: 86

Пандемията намали желанието за бизнес

автор:Дума

visibility 357

/ брой: 86

Декларирането на доходи ни е отнело под 10 минути

автор:Дума

visibility 350

/ брой: 86

Да помним цената на мира!

visibility 825

/ брой: 86

Внимание: Опасен труд!

автор:Ева Костова

visibility 518

/ брой: 86

Датата

автор:Дума

visibility 408

/ брой: 86

Баня, СПА и провалени финали

автор:Деси Велева

visibility 1063

/ брой: 85

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ