04 Март 2021четвъртък21:00 ч.

ново:

Пролетен ден с температури до 20 градуса Пролетен ден с температури до 20 градуса

Производители на зеленчуци и плодове се обединиха в асоциация

/ брой: 48

автор:Дума

visibility 589

Земеделски производители на зеленчуци и плодове от областите Бургас, Сливен и Ямбол създадоха своя асоциация, съобщи "Фокус", като се позовава на организаторите. Решението за обединението им е взето по време на кръгла маса за проблемите в отрасъла в югоизточния регион на България, организирана от Института за регионални стратегии в Бургас, представляван от Павел Маринов като инициатор на браншовото обединение. Производителите смятат, че е трудно всеки сам да отстоява правата и интересите си, тъй като липсва организация, която да ги представлява, а отрасълът е неконкуретоспособен по отношение на цени, опаковки и износ, съпоставен с чужди производители, които навлязоха на българския пазар.
Учредителите искат да привлекат към идеята за създаване на подобни организации колегите си от всички региони на страната. Амбициозната цел е възраждането на отрасъла, планиране, логистика, експорт и национална стратегия за възстановяване на традициите в българското зеленчукопроизводство и овощарство.
Те избраха ръководство на организацията с председател Николай Недялков, агроном и дългогодишен производител от Бургас.
В учредителните документи са посочени основните цели на асоциацията. На първо място е съдействието за реализирането на всеки проект в помощ на производството на плодове и зеленчуци в посока запазване на традициите и стремеж към високи стандарти. Организацията ще популяризира модерните и екологично чисти технологии, ще създава партньорски отношения с централните и местни власти и ще работи за укрепване на международния престиж на българското производство на зеленчуци и плодове. 

България замесена в злоупотреби с агросубсидиите

автор:Дума

visibility

/ брой: 43

С 25% поскъпна олиото само за три месеца

автор:Дума

visibility

/ брой: 43

Поемаме нова порция дълг

автор:Дума

visibility

/ брой: 43

86% срив на въздушния трафик, билетите - до 30% по евтини

автор:Дума

visibility

/ брой: 43

Германия удължава строгите мерки до 28 март

автор:Дума

visibility

Над 100 вторични труса след 6.2 по Рихтер в Гърция

автор:Дума

visibility

Си Ен Ен: Разпада се стратегията на ЕС за ваксините

автор:Дума

visibility

/ брой: 43

ТАСС отрази подробно празника на България

автор:Дума

visibility

/ брой: 43

Датата

автор:Дума

visibility

/ брой: 43

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ