11 Август 2020вторник22:51 ч.

Прокуратурата поиска КЕВР да глоби пернишкото парно

/ брой: 117

автор:Дума

visibility 382

Прокуратурата поиска Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) да наложи глоба на "Топлофикация-Перник". Това става ясно от официално съобщение на държавното обвинение. В него се припомня, че във връзка с аварията на 7 май на шламохранилище на пернишката топлофикация ВАП е възложила проверка на министрите на енергетиката, на регионалното развитие и на околната среда, както и на КЕВР.

При проверката е било констатирано неизпълнение на показателите за качество на топлоснабдяването и неспазване на общите условия за продажба на топлинна енергия за битови нужди от "Топлофикация-Перник". Показателите за качество са приети от КЕВР, а общите условия са неразделна част от издадената лицензия на топлофикационното дружество и също са одобрени от комисията.

След проверката КЕВР е съставила констативен протокол и е дала задължителни предписания на "Топлофикация-Перник". Прокуратурата твърди обаче, че според Закона за енергетиката, ако има нарушение на закон, на подзаконови нормативни актове по прилагането му, КЕВР трябва да наложи имуществена санкция от 20 000 до 1 000 000 лв. Сред материалите, получени във ВАП, не се съдържа информация за наложена такава санкция, посочва прокуратурата и твърди, че "ангажира председателя на КЕВР да упражни правомощията си по отношение на "Топлофикация-Перник".

170 учени поискаха оставка на кабинета

автор:Дума

visibility 159

/ брой: 153

Парламентът се събира извънредно утре

автор:Дума

visibility 127

/ брой: 153

До 50 % по-малко клиенти в търговските вериги

автор:Дума

visibility 92

/ брой: 153

Маркират месо от рискови региони с диамант и кръст

автор:Дума

visibility 94

/ брой: 153

Въглищните ни централи ще работят до 2050 г.

автор:Дума

visibility 89

/ брой: 153

Розовата индустрия е в шок

автор:Дума

visibility 80

/ брой: 153

Протестите в Беларус ескалираха

автор:Дума

visibility 102

/ брой: 153

Русия първа в света регистрира ваксина

автор:Дума

visibility 114

/ брой: 153

Кабинетът в Ливан подаде оставка заради корупция

автор:Дума

visibility 85

/ брой: 153

Кратки новини

автор:Дума

visibility 84

/ брой: 153

Наесен иде нов пик на безработни

автор:Ева Костова

visibility 99

/ брой: 153

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ