10 Юли 2020петък16:44 ч.

Прокуратурата поиска от КЕВР проверка на цялата ВиК мрежа

/ брой: 35

автор:Дума

visibility 676

Върховната административна прокуратура (ВАП) е възложила на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) да направи незабавна проверка за състоянието на мрежата за водоснабдяване и канализация (ВиК) в страната, включително изграждане на водопроводи, които не са пригодени за водоснабдяване, съобщиха от прокуратурата. В резултат на това се създават предпоставки и за аварии, и за разпиляване на води, се казва още в текста. Проверката се извършва предвид голямата обществена значимост на проблема, тъй като се засягат значими обществени интереси, посочват от прокуратурата.

Ще бъде проверено изпълнението на дейностите от ремонтните и производствените програми от утвърдените бизнес планове, задължителни за ВиК оператора, както и влаганите материали. Другата проверявана област е годишните целеви нива на показателите за качество на предоставяните ВиК услуги, включително и за намаляване на загубите на вода, заложени в бизнес плановете.

При установяване на данни за извършено престъпление ще се уведомят незабавно органите на МВР, съответната компетентна прокуратура. Обобщен доклад с пълните данни за резултатите от проверката и предприетите мерки от КЕВР ще бъде изпратен на ВАП. В съобщението обаче не се посочват срокове за това.

ЕП окончателно прие пакета "Мобилност"

автор:Дума

visibility 201

/ брой: 130

Търговията на дребно с рекорден спад през май

автор:Дума

visibility 182

/ брой: 130

Зърнената реколта най-слаба от десетилетия

автор:Дума

visibility 238

/ брой: 130

Don't touch Our Gladstone!*

автор:Велислава Дърева

visibility 371

/ брой: 130

Ще бъде ли реабилитиран Оруел?

автор:Мирослав Попов

visibility 330

/ брой: 130

Датата

автор:Дума

visibility 199

/ брой: 130

В ход е откровен прокурорски преврат

автор:Дума

visibility 986

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ