24 Януари 2021неделя15:41 ч.

Протестирам срещу протестиращите

Не мога да се примиря с едностранчивото отразяване на общественото настроение

/ брой: 144

visibility 973

В началото искам да направя едно важно уточнение - подкрепях протестите в първите 1-2 дни, или най-много дотогава, когато окончателно се взе решение за отмяна на избора на председател на ДАНС. След това обаче протестът се преобрази в искане за оставка на правителството, а участниците заявиха, че "не им пука" за мерките, които това правителство предприема. Това вече не го приемам.
Непрекъснато ни обясняват от телевизиите, че това е протест на млади, красиви, образовани, интелигентни хора, които работят и могат да си плащат сметките.
Мисля, че отговарям на това описание. На 38 години съм, с висше образование, работя в частна фирма - т.е. също допринасям за брутния вътрешен продукт, както се изрази една от протестиращите. Тогава защо искам точно обратното - правителството да остане? Защото, за разлика от обявилите се за десни момичета и момчета от протеста, които са в телевизионните студия, аз съм с определено леви убеждения. Също като тях мога да си платя сметките за ток, но за разлика от тях на мен ми пука за мерките, които предприема правителството, защото познавам хора, които не могат да си ги платят. Пука ми за тези хора! В това видях единствената разлика между мен и тях - те егоистично смятат, че щом са добре, значи не ги интересуват социалните мерки, а на мен ми пука за хората, които имат крещяща нужда от тези мерки.
Не мога да се примиря и с едностранчивото отразяване на общественото настроение от медиите. Защо нито един репортер не дойде в Северозападна България (където между другото няма никакви протести) да попита хората, които още кълнат Дянков, не са ли доволни от това, че ще се спре увеличаването на годините за пенсиониране? Защо никой не попита майките не са ли доволни от увеличението на обезщетението за майчинство и помощта за първокласници? Защо никой не пита социалнослабите не са ли доволни от това, че повече от тях ще имат достъп до енергийни помощи? Защо никой не ни пита не сме ли доволни от предстоящото намаление на цената на тока?
Всъщност разбрах защо не ни питат - защото на ТЯХ не им пука.
Затова протестирам!
Протестирам срещу тези граждани и медии, които искат да оставят нуждаещите се от спасителните социални мерки отново в безвремието на безвластието!
Протестирам, защото бедните хора в България са много повече от протестиращите в центъра на София.
Протестирам!
И искам да бъда чута!!!

Камелия ТРИФОНОВА, Монтана

11 от 1 млн. ваксинирани получили алергична реакция

автор:Дума

visibility 23

Протест пред сградата на Министерски съвет

автор:Дума

visibility 103

Доставят още 14 хил. дози от ваксината на Pfizer/BioNTech

автор:Дума

visibility 242

Лавина уби скиор над Банско

автор:Дума

visibility 230

Прекратиха сделките за студен резерв

автор:Дума

visibility 565

/ брой: 15

КЕВР потвърди прогнозата за по-скъп газ от февруари

автор:Дума

visibility 349

/ брой: 15

Национален регистър ще следи запорите на коли

автор:Дума

visibility 408

/ брой: 15

Авиоотряд 28 ще прибира такси от правителствения ВИП

автор:Дума

visibility 306

/ брой: 15

Сметищата на националния манталитет

автор:Юри Михалков

visibility 639

/ брой: 15

За какво мечтахме, а какво ни сполетя

visibility 798

/ брой: 15

ДВАМАТА ЛУДИ

visibility 773

/ брой: 15

Брекзитизиране

автор:Евгени Гаврилов

visibility 346

/ брой: 15

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ