24 Юли 2021събота04:21 ч.

"Пулсът на Южна Корея" забива в сърцето на София

Живопис, графики, скулптури, танци, музика, кино, кулинария, литература и детски уикенд са сред акцентите на "Дома арт фест", а достъпът за проявите е безплатен

/ брой: 121

автор:Силвия Шопова

visibility 1102

Фестивалът за съвременно изкуство от Южна Корея "Дома арт фест" ще преобрази и запознае с корейската култура София от 30 май до 9 юни. Четирима от най-изявените творци на популярното течение "Nature Art" ще пристигнат у нас, за да създадат скулптури, вдъхновени и възхваляващи природата. Произведенията ще се изработят в рамките на фестивала и ще бъдат инсталирани в парковете като подарък към Столична община от фондация "Дома арт". Процесът по създаването може да се наблюдава всеки ден до 4 юни във "Fabrica 126".
Основният куратор на фестивала проф. Хо Ганг е сред основателите и идейните двигатели, които развиват "Nature Art" в Корея и по света. В България това изкуство е познато и се развива от Румен Димитров, артист от Велико Търново, член на "Дупини арт груп", който ще има участие в програмата.
Сред останалите артисти, подбрани от Хо Ганг, са съвременни творци от Южна Корея - живописци, илюстратори, графици, фотографи, танцьори и музиканти, които заедно формират групата от 15 артисти. Това превръща "Дома арт фест" в най-голямо събитие в историята на корейско-българските дипломатически отношения за последните 20 години.
Специален акцент на "Пулсът на Южна Корея" е детската програма. Разнообразни работилници за правене на маски, ветрила и оригами, отделен кът за любимите онлайн електронни игри, прожекция на анимации и други забавления ще посрещат най-малките отново във "Fabrica 126".
В програмата са включени и различни традиционни и съвременни танцови събития. Място е намерено и за четене на корейска литература и поезия, лекции за шаманизма и азиатското изкуство и кулинарен уъркшоп. Сред акцентите са и кинопрожекциите, съпроводени с дискусии на южнокорейски филми, които ще бъдат представяни в двора на НХА.
Всички произведения и изпълнения на артистите ще са достъпни за публика в четирите локации на фестивала - Национална художествена галерия, Национална художествена академия, Vivacom Art Hall и "Fabrica 126". Достъпът до изложбените пространства и мероприятия е безплатен. Подробна програма на събитията има на www.domaartfest.com и facebook.com/DomaArtFestival.

Освободено е ръководството на БЕХ

автор:Дума

visibility 184

Очакват 2% годишна инфлация

автор:Дума

visibility 257

/ брой: 140

Купуваме по-скъпи телевизори на изплащане

автор:Дума

visibility 288

/ брой: 140

Италия въвежда зелени пропуски за ваксинирани

автор:Дума

visibility 240

Заев пожела на Албания успех по пътя към Евросъюза

автор:Дума

visibility 306

/ брой: 140

Варшава: Русия победи в спора за "Северен поток 2"

автор:Дума

visibility 405

/ брой: 140

Нови бежански вълни в Северна Африка

автор:Дума

visibility 1659

/ брой: 140

Последна въздишка

автор:Ина Михайлова

visibility 1331

/ брой: 140

Злодеите разстрелват поетите заради песните им

visibility 505

/ брой: 140

Федерализиране или разделяне на Украйна?

автор:Чавдар Добрев

visibility 228

/ брой: 140

Арогантност

автор:Деси Велева

visibility 328

/ брой: 140

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ