22 Февруари 2020събота22:05 ч.

Представителите на едрия бизнес у нас - Васил Велев, Кирил Домусчиев, Радосвет Радев и Цветан Симеонов(от ляво на дясно)

Работодатели: Без отпуск за дните в майчинство

/ брой: 17

автор:Дума

visibility 10264

Отмяна на правото на платен годишен отпуск за периоди, в които не се полага труд, предлагат работодателите. Това означава, че ползващите дълго време болничен отпуск и майките няма да могат да трупат дни за отдих, стана ясно по време на пресконференция, на която Асоциацията на организациите на българските работодатели (АОБР) представи своите приоритети за 2020 г. Освен отпадането на отпуска при болнични и майчинство пък, от АОБР отново изтъкнаха, че настояват първите три дни от болничния да не се плащат от предприятията. По други теми обаче работодателите не постигнаха съгласие. На въпрос какво е мнението на АОБР за внесените от ВМРО промени, които ще дадат на непушачите 2 дни повече годишен отпуск, председателят на БСК Радосвет Радев отвърна, че би назначил само пушачи. "За равен труд трябва да се плаща равно възнаграждение", отвърна пък шефът на Асоциацията на индустриалния капитал (АИКБ) Васил Велев. Председателят на КРИБ Кирил Домусчиев обяви, че освен по тази тема бизнесът няма единно мнение или коментар и  по последните проблеми около хазарта.

Приоритетите на едрия бизнес през тази година са в три посоки  - подобряване на бизнес средата, решаване на проблемите с недостига на кадри и цялостна реформа в енергетиката. За по-добра икономика работодателите искат  електронно правителство, ще водят борба със сивата икономика и корупцията и ще настояват за отмяна на данъка върху дивидента и намаляване с 5% на данъка върху доходите на едноличните търговци.

Франция затваря най-старата си АЕЦ

автор:Дума

visibility 48

Задържаха лидера на „жълтите жилетки"

автор:Дума

visibility 153

Гръцката полиция разби мрежа за фалшив алкохол

автор:Дума

visibility 107

Първи смъртен случай от коронавируса в Италия

автор:Дума

visibility 176

Какво разказа Еl Periodico за Борисов

автор:Дума

visibility 1151

Тъпанари*

автор:Ина Михайлова

visibility 1457

/ брой: 36

Сагата с винетките

автор:Ростислава Иванова

visibility 341

/ брой: 36

Организираният хаос в поземлената реформа

visibility 431

/ брой: 36

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ