27 Май 2020сряда13:19 ч.

Разкриват отделение за болни с коронавирус и в Първа градска болница в София

автор:Дума

visibility 374

Разкриваме още едно отделение за лечение на пациенти с COVID-19 в общинската Първа градска болница, обяви днес кметът на столицата Йорданка Фандъкова. Отделението по Пулмология вече е преоборудвано в отделение за лечение на заразени с коронавирус.

Кметът разговаря с директора на болницата проф. Димитров, д-р Вълев, д-р Михалова и д-р Витков, които поемат отделението, за наличните защитни костюми и лични предпазни средства. Логистичният център на София към момента разполага с достатъчен брой защитни костюми и маски и се очаква доставка на още, включително и такива, за многократна употреба.

С тях се подпомага и работата на общинските болници, в които се разкриват отделения за пациенти с COVID-19. В Първа градска болница е осигурен отделен вход, така че болницата да продължи и лечението на други пациенти.

Създадена е организация за дезинфекция след всяка линейка и са проведени обучения на персонала, който ще се грижи за болните. Екипът на отделението вече започна дежурства.

Предстои разкриването на още две отделения за заразени с COVID-19 - в Четвърта градска болница с 5 легла и Пета градска - с 10 плюс 2 интензивни. Първото отделение за лечение на пациенти с короновирус в общинска болница беше разкрито във Втора градска болница.

През него до момента преминаха 14 пациента. Благодарение на проф. Иво Петров и дарение от кметове на райони от ГЕРБ-СДС в него бе внедрена високотехнологична система за телемедицина.

Специални устройства, поставени върху пациентите, следят в реално време физиологичните показатели, а данните се проследяват и в Медицинския център на „Сити Клиник“.

Гърция отваря въздушните си граници

автор:Дума

visibility 95

Първа оставка в британското правителство

автор:Дума

visibility 195

На 1 юли Израел анексира палестински територии

автор:Дума

visibility 211

/ брой: 98

Китай е удвоил делата срещу корупцията

автор:Дума

visibility 146

/ брой: 98

МЕЛОДИЯТА

автор:Анжел Вагенщайн

visibility 265

/ брой: 98

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ