17 Септември 2021петък07:13 ч.

Рекет паркиране

/ брой: 180

автор:Владимир Николов

visibility 1902

Добре направи госпожа кметицата на София Йорданка Фандъкова, че грейна по телевизора рано сутрин вчера, та малко ранобудни жители на столицата я видяха. Та не успяха да чуят заканите й как ще реши проблема с паркоместата в най-големия български град.
Вместо да мисли как да построи подземни и надземни паркинги, учителката по руски щяла да глобява безсъвестните шофьори, които от немай къде паркират по кални поляни. Което си е поредният чистопробен рекет. С популистка усмивка кметицата каза, че и на нея като шофьор й се налагало да поибиколи карето около дома си понякога, за да успее да се паркира. Не знам в кой луксозен квартал живее въпросната госпожа, но имам едно конкретно питане - как в един панелен блок със 150 апартамента, в които се нароиха хора с по 2-3 коли и за които по социалистическо време са предвидени 50 паркоместа, може да се реши този сериозен проблем. Да не говорим за нашумелия видинчанин с 503-те автомобила, които му се водят като притежание.
Миналата седмица общината широко разгласи как се бори с кризата в паркирането - като се е наела да изнесе на бунището триста и няколко си бракувани автомобила. Че с тази акция само на нашия блок няма да решите проблема за паркиране, уважаеми. А блокът ни е панелка, не е нов неолиберален мастодонт! Пък и в тревните ни площи има разрешение да се строи нов блок. Ще ни уплътняват...
 Та думата ми е, че едва ли със снимките на "поникнали" в някои тревни площи автомобили и с глобите на собствениците кметицата ще реши проблема. И на мен като софиянец ми е крайно неприятно да гледам автомобили, нагазили в тревата. Но как да постъпим ние, собствениците на едно возило, които не можем да си позволим платен паркинг или подземен гараж? Къде да дяваме пустата движима собственост, за която надлежно плащаме всяка година в общината "данък МПС"? По балконите или по покривите да ги катерим. Както е тръгнало, понеже добросъвестно си плащаме и винетките, като не намерим място за паркиране, трябва да циркулираме по магистралите, доколкото ГЕРБ ще се грижи за тях, в надежда да се освободи някъде местенце за паркиране в столицата.
И още един въпрос ще си позволя към госпожа кметицата? Дали със средствата от "данък МПС" се попълват дупките по улиците, дали се правят нови паркинги? Ами с парите от т. нар. "сини", "зелени" и не знам си още какви цветни зони, които замислят да събират кметицата и съекипниците й? Май тези средства отиват за заплатите и за нелепите телевизионни изяви. А като не стигат парите, ги търсят я от стопаните на кучета, я от собствениците на коли.
 

КАТ със засилени проверки на шофьори и пешеходци

автор:Дума

visibility 129

Петков и Василев си търсят партия

автор:Дума

visibility 220

/ брой: 179

Задава се риск за бюджет 2022

автор:Дума

visibility 168

/ брой: 179

НАП проверява спортния тотализатор

автор:Дума

visibility 101

/ брой: 179

Пускат нов държавен дълг за 300 млн. лв.

автор:Дума

visibility 143

/ брой: 179

Ръст на фалшивите монети у нас

автор:Дума

visibility 130

/ брой: 179

САЩ спретнаха англосаксонски военен пакт в Азия

автор:Дума

visibility 144

/ брой: 179

Курц: Пандемията за ваксинираните свърши

автор:Дума

visibility 142

/ брой: 179

Протести срещу дясната политика в Еквадор

автор:Дума

visibility 123

/ брой: 179

Белград и Баня Лука насърчават кирилицата

автор:Дума

visibility 128

/ брой: 179

Страховете ни

автор:Георги Георгиев

visibility 361

/ брой: 179

Не е яко да си вандал

автор:Велиана Христова

visibility 170

/ брой: 179

Президентската прокаженост на ГЕРБ

автор:Юри Михалков

visibility 208

/ брой: 179

Инфлацията ще ни помете безпощадно!

visibility 197

/ брой: 179

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ