26 Септември 2020събота02:42 ч.

Община "Изгрев" започва възстановяване на най-популярното футболно игрище в ж.к. "Дианабад" - това между бл. 30 и бл. 29. Районната администрация ще реновира напълно спортното съоръжение със собствени бюджетни средства...

Ремонтът на трамвайна линия №5 скочи над 40 милиона лева

Шестима кандидати са подали оферти за изпълнители

/ брой: 154

автор:Дума

visibility 174

С половин милион лева поскъпна проектът за ремонт на трамвайна линия №5 в столицата заради озеленяване в участъка между Съдебната палата и Руски паметник. Така прогнозната му стойност достигна 40,5 млн. лв. без ДДС, стана ясно при отваряне на офертите в Столичната община. След основна преработка проектът предвижда парк със затревени релси, пешеходни пространства, велоалея, малки площадчета, детски площадки и места за отдих. 

Шестима кандидати са подали оферти ремонт на линията от кв. "Княжево" до Съдебната палата. По реда на отварянето им това са: австрийско-българският консорциум "Страбаг СП" ДЗЗД - "Щрабаг" ЕАД и "Страбаг" клон България; обединение "Геострой-Юнайтид Груп-Трансремонтрстрой"- -"Геострой" АД; обединение "Юнайтид Груп" ЕООД и "Трансремонтстрой" ЕАД; обединение "Трамвай №5 - 2017"- "Монолит София" АД и "Х.С.С." ЕООД; "Трейс груп холд" АД, "Парсек груп" ЕООД, ДЗЗД "ТП Борис"; ПСТ Груп ЕАД; ВДХ АД.

Това е втора поръчка за избор на изпълнител, след като първата бе спечелена от "Джи Пи Груп" през 2018 г. След медиен и обществен скандал, гарниран с обвинения за крупни измами с еврофондове, фирмата се оттегли. Премиерът Бойко Борисов нареди да я извадят от проекти с европейско и държавно финансиране. 

Новата поръчка за линията се забави над година и заради озеленяването на проекта. Той предвижда реконструкция на релсовия път от "Княжево" до "Руски паметник" без кръстовището на бул. "Цар Борис III" и бул. "Гоце Делчев", както и поливна система. За двата участъка ще бъдат подменени релсовият път, контактната мрежа, уличното осветление, телекомуникациите, ВиК-мрежата. Срокът за изпълнение на обекта е 2 години. Скоростното трамвайно трасе трябва да е готово до края на 2023 г. Строителни дейности трябва да започнат през пролетта. Финансирането е по ОП "Региони в растеж".

Христо Иванов не изключи коалиция с ГЕРБ, но без Борисов

автор:Дума

visibility 45

Ден 79: Яйца и по Столичната община

автор:Дума

visibility 58

Добрич и Шумен на косъм от водна криза

автор:Дума

visibility 411

/ брой: 182

Бобокови: КРИБ е "на повикване" от властта

автор:Дума

visibility 381

/ брой: 182

30% от заетите в туризма са загубили работа

автор:Дума

visibility 263

/ брой: 182

Срокът за обжалване на административен акт става 14 дни

автор:Дума

visibility 227

/ брой: 182

РЕЗОЛЮЦИЯ НА ПЕТДЕСЕТИЯ КОНГРЕС НА БСП

автор:Дума

visibility 801

/ брой: 182

Датата

автор:Дума

visibility 221

/ брой: 182

ORF: Борисов използва коронакризата за натиск

автор:Дума

visibility 470

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ