27 Май 2020сряда12:48 ч.

Рисунка Ателие "Прегърни ме"

Рецитираме Вазов с Народния театър

Трупата приканва малки и големи да изпратят видео със свое изпълнение на "Аз съм българче" или "Молитва"

/ брой: 62

автор:Дума

visibility 275

Скъпи майки и татковци, баби и дядовци! Как общувате с децата, на какво ги учите, затворени в домовете си? Играете ли с тях, разговаряте ли с тях, четете ли с тях? Тъй като сме на ваша страна, ви приканваме да помогнете на децата си да научат наизуст едно от Вазовите стихотворения - "Аз съм българче" или "Молитва". Този призив отправя Народният театър "Иван Вазов", който през 2020 г. отбелязва 170 години от рождението на своя патрон. Двете стихотворения, освен прекрасния и звучен ритъм, носят в себе си и чистата, наивна, първозданна енергия на думите, която е съзвучна с детската душа и съвпада с красивата яснота на детски свят. 

Майки и татковци, баби и дядовци, достатъчно е многократно да препрочитате на глас пред децата едно от Вазовите стихотворения, за да попие и покълне то в детското съзнание, да остане там като смисъл и опора. Ще се удивите колко лесно децата ще научат стихотворението наизуст - е, тогава ги снимайте с мобилните си телефони или камери и ни изпратете клип с изпълнението на pr.nationaltheatre@gmail.com, за да го качим на сайта, фейсбук страницата и ютюб профила на НТ "Иван Вазов", допълват инициаторите.

Разбира се, можете и самите вие да се запишете и да ни изпратите видео с вашето изпълнение на едно от двете стихотворения. Така, освен че ще знае поне едно прекрасно Вазово стихотворение наизуст, вашето дете ще се подреди сред големите артисти и личности, които присъстват, рецитират и четат в Националната кампания на Народния театър "Препрочитаме Вазов". Изпълнението му ще бъде гледано и споделяно стотици пъти от хиляди хора, които с прозорлива мъдрост намират упование в словото на народния ни поет, както винаги се е случвало в България през дни на изпитания, припомнят от трупата.

Скъпи майки и татковци, баби и дядовци, сега е моментът да въвлечем и приобщим децата си, своето бъдеще, към необята Вазов, към духовните си начала, които ни проправят пътя напред и съхраняват в слово достойнството на живота ни, обичта ни един към друг и към България. 

Текстовете на стихотворенията и декларация, която родителите трябва да попълнят, сканират (или снимат) и да изпратят заедно с видеото, може да се намерят в сайта на театъра. По този начин родителите декларират, че са съгласни да покажат своето дете.

Гърция отваря въздушните си граници

автор:Дума

visibility 95

Първа оставка в британското правителство

автор:Дума

visibility 195

На 1 юли Израел анексира палестински територии

автор:Дума

visibility 211

/ брой: 98

Китай е удвоил делата срещу корупцията

автор:Дума

visibility 146

/ брой: 98

МЕЛОДИЯТА

автор:Анжел Вагенщайн

visibility 265

/ брой: 98

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ