14 Април 2021сряда02:20 ч.

Робот анализира поведението на клиентите в магазина

/ брой: 43

автор:Дума

visibility 400

Робот, наречен Мишел, наблюдава клиентите в магазина, определя най-привлекателните за тях разположения на продукти и прогнозира търсенето. Машината е снабдена с множество RFID антени, благодарение на които може да чете данни от радиочестотните маркери, с които са оборудвани стоките, и да предава резултата от инвентаризацията в системата за управление на склада.

"Съществуващите решения не са приложими в реални ситуации в магазините на дребно, което може да доведе до неочаквана загуба на продажби. Предложеното от нас предоставя изчерпателна информация за разпределението на търсенето в зоната на продажби с помощта на мобилен робот за автономна инвентаризация на магазини, в които стоки са маркирани с RFID тагове. Проучването се различава по това, че работим с голямо количество сурови данни, събрани в реална среда", обясни един от разработчиците Александър Петровски.

С помощта на метода, създаден от специалистите, е възможно да се изградят модели, които отразяват зависимостта на търсенето от местоположението на стоките и да се определят областите, от които артикулите най-малко се купуват, както и да се намерят изгубени и преместени предмети.

Роботът може значително да намали броя на грешките при четене на RFID тагове, причинени от човешки фактори, както и да ускори и намали цената на процеса на инвентаризация.

Резултатите от изследването са публикувани в материалите на конференцията ICARCV, пише пресслужбата на Сколковския институт за наука и технологии Русия.

Президентът веднага свика парламента

автор:Дума

visibility 121

/ брой: 72

Започна чистка в ГЕРБ след изборния провал

автор:Дума

visibility 199

/ брой: 72

БСП продължава кампанията "Солидарен Великден"

автор:Дума

visibility 93

/ брой: 72

Брюксел предлага лекарства и храна без ДДС

автор:Дума

visibility 88

/ брой: 72

С парите от летището ще пълнят бюджетната дупка

автор:Дума

visibility 93

/ брой: 72

Eвропейци искат забрана на бензинови и дизелови коли

автор:Дума

visibility 82

/ брой: 72

Визов режим за ЕС застрашава Македония

автор:Дума

visibility 120

/ брой: 72

Политически скандал за бъдещето на Балканите

автор:Дума

visibility 134

/ брой: 72

В търсене на формула

автор:Валентин Георгиев

visibility 92

/ брой: 72

В очакване на гонга за матурите

автор:Деси Велева

visibility 86

/ брой: 72

Спомен за Борис Семерджиев

автор:Емил Янев

visibility 83

/ брой: 72

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ