20 Юни 2021неделя21:48 ч.

Роми напират за адресна регистрация във Варна

/ брой: 203

автор:Нина Алексиева

visibility 1940

Повече от 200 молби за адресна регистрация са входирани за дни в районното кметство "Владислав Варненчик" във Варна, съобщиха хора от администрацията. Молителите са основно роми, които искат да узаконят местожителството си, коментираха те. Право на това им дават промени в разпоредбите от май, приети от парламента, според които адресна регистрация може да се получи без акт за собственост. За доказателство могат да послужат договори с електроснабдителни и водоснабдителни дружества в съответните райони. Според нормативите към всяко кметството трябва да бъде създадена комисия, която да разгледа молбите и да даде положително становище или да направи обоснован отказ.
Район "Владислав Варненчик" във Варна е едно от местата с концентрация на ромско население. Напиращите за адресна регистрация се ползвали и от услугите на адвокат, който да подготви документите им и да ги входира в кметството.
Според наблюдатели засиленият интерес сега можело да означава и предварителна подготовка за парламентарните избори следващата година. На този етап обаче не е ясно дали тези, които сега искат адресна регистрация, са приходящи наистина или от години живеят в квартала. Ако са там от години, би трябвало да не са гласували на избори досега. С реална адресна регистрация обаче вече ще могат да го правят.

 

Путин и Байдън приеха обща декларация в Женева

автор:Дума

visibility 882

/ брой: 115

Китай изстреля пилотируем космически кораб

автор:Дума

visibility 5969

/ брой: 115

В Испания отпадат маските на открито

автор:Дума

visibility 579

/ брой: 115

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ