07 Юли 2020вторник23:11 ч.

Гости в офиса на евродепутата от БСП Петър Витанов бяха победителите в конкурса "Моята европейска история от вкъщи". Райна Даракчиева и Сава Драгнев дойдоха на място (на снимката), а Елка Петрова се включи виртуално от Пловдив...

Румен Радев: Децата на България заслужават много по-добро бъдеще

Корнелия Нинова отново повдигна темата за семейното подоходно облагане

/ брой: 102

автор:Дума

visibility 362

Децата са нашето най-голямо богатство и заслужават много повече внимание, повече грижи и по-добро бъдеще, заяви президентът Румен Радев. В Деня на детето той откри уеб платформата "Спортувай с президента" за насърчаване на физическата активност сред младите хора. Повече информация за инициативата може да бъде намерена на www.sportuvaisprezidenta.bg. Срещата бе открита от Радев и вицепрезидента Илияна Йотова и бе уважена от много спортисти, а президентът на МОК Томас Бах се включи с видеоприветствие.

"Бъдещето принадлежи на тези нации, които  не само развиват индустрия и високи технологии, но и подготвят своите граждани за предизвикателствата на това бъдеще - да бъдат физически здрави и психически устойчиви, с изграден характер, морални ценности и родолюбие. Това означава масов спорт, физическа активност, патриотично образование и родолюбие още от най-ранна детска възраст", посочи Радев. Той изтъкна, че спортът развива бързина, концентрация и гъвкавост на мисълта, освен това калява психиката и характера, утвърждава екипния дух и уважението към другия, спомага за изкореняване на агресията в училище, в дома и на улицата.

Условията за масов спорт за българските деца все още са далеч от желаните, отбеляза президентът и припомни, че хиляди деца нямат физкултурни салони в своето училище, а извън него са лишени от достъп до елементарни спортни съоръжения. Заделените средства за масов спорт също не са достатъчни, а квалифицираните преподаватели и треньори са твърде малко. "68% от българите никога не са спортували, само 2% от населението спортува редовно. Само 33% от децата между 10 и 14 г. се занимават със спорт, а между 15 и 19 г. процентът е 39", добави бившият министър на спорта в служебния кабинет "Герджиков" проф. Даниела Дашева от НСА. 

Премиерът Бойко Борисов използва 1 юни, за да анонсира законодателна инициатива на ГЕРБ. По предложение на социалния министър Деница Сачева той разпоредил на депутатите си да внесат предложение за отпускане на еднократна помощ от 250 лева на нуждаещи се семейства, чиито деца са записани в осми клас. Това е моментът, в който голям брой деца напускат образователната система, и сме убедени, че и с тази мярка ще ги задържим, написа той в социалните мрежи.

"Днес имаме сериозен повод да се замислим над демографската катастрофа и как да помогнем на семействата с деца. Една от трайните мерки е семейното подоходно облагане. Дайте вашето мнение за следното предложение: на работещи и осигуряващи се родители да се намалява дължимият данък върху доходите с 50 лв. за всяко дете. Ето как: родител получава 1000 лв. заплата и дължи 100 лв. данък върху доходите си като физическо лице. Ако има едно дете, му се приспадат 50 лв. и плаща 50. Ако има две деца, не дължи данък. Така у активните и работещи хора остава по-голям разполагаем доход в помощ на семейството", предложи в интернет председателят на БСП Корнелия Нинова.


Порой удави столицата за часове

автор:Дума

visibility 115

/ брой: 128

Затягат мерки при повече от 200 заразени дневно

автор:Дума

visibility 86

/ брой: 128

Отново расте тревогата от коронавируса

автор:Дума

visibility 88

/ брой: 128

Не пуснали туристи на плаж, бил резервиран

автор:Дума

visibility 132

/ брой: 128

Внасяме 32 хиляди тона дрехи втора употреба

автор:Дума

visibility 178

/ брой: 128

ЕК: България ще се възстанови по-бавно от очакваното

автор:Дума

visibility 110

/ брой: 128

5 млн. души в Мелбърн са под карантина

автор:Дума

visibility 10

Израел върна част от ковид мерките

автор:Дума

visibility 97

/ брой: 128

Курортно лято

автор:Лозан Такев

visibility 103

/ брой: 128

Има решение за кризата

visibility 120

/ брой: 128

Новата цивилизация на хората с достойнство

visibility 85

/ брой: 128

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ