16 Юни 2021сряда11:03 ч.

Румен Радев: Националната библиотека има огромен принос за запазването на паметта

автор:Дума

visibility 701

Държавният глава Румен Радев поздравява Националната библиотека „Св.св. Кирил и Методий“ по случай нейния патронен празник и професионален празник на библиотечните и информационни специалисти.

На значимата и почитана от всички българи дата вие носите едни от най-ярките искри на светлия празник. Пазите историческия завет на първоучителите със съзнание за изключителната роля на словото и свещения дар на родната писменост“, заявява президентът в писмото си.

Румен Радев подчертава, че най-голямата библиотека в страната ни от своето основаване до днес има огромен принос за запазването на духовното наследство, обществената памет, културните и просветителски традиции.

Благодаря ви за достойните позиции и национално значими инициативи, с които продължавате делото на плеяда изключителни общественици и хуманитаристи, вградили своя будителски дух в устоите на библиотеката, в българското културно развитие“, казва още президентът. По думите му ръководството и екипа на библиотеката са доказали, че с ясна визия, трудолюбие и последователност преодоляват успешно дори кризисните периоди и през 2021 г. имат повече читатели, повишено доверие и нови перспективни идеи.

Вярвам, че заедно ще продължим пътя на ползотворното сътрудничество, което ни свързва, в името на духовния просперитет и самочувствие на обществото ни“, подчертава в писмото си държавният глава.


ДКК саботира министъра на икономиката

автор:Дума

visibility 246

/ брой: 113

Задълженията на държавата към бизнеса нараснаха с 31%

автор:Дума

visibility 160

/ брой: 113

Каним "Гугъл" и "Амазон" в България

автор:Дума

visibility 214

/ брой: 113

БНБ одобри нови шефове в ББР

автор:Дума

visibility 178

/ брой: 113

НАТО установи шест заплахи

автор:Дума

visibility 269

/ брой: 113

Заев идва за преговори в София

автор:Дума

visibility 224

/ брой: 113

Путин е умен и корав политик

автор:Дума

visibility 262

/ брой: 113

Изчезваме

автор:Ева Костова

visibility 264

/ брой: 113

Изненадите на Хераклея Синтика

автор:Велиана Христова

visibility 272

/ брой: 113

Поколение от нехранимайковци ли отгледахме?

visibility 229

/ брой: 113

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ