04 Март 2021четвъртък23:39 ч.

С чужда пита помен

/ брой: 35

автор:Валентин Георгиев

visibility 465

Борисов обича да се представя като Божий наместник, затова и джипката му често спира пред църква или манастир, а негова милост с театрална смиреност пали свещи и се кръсти по дънки. Тази набожност винаги е следвана от поредната порция самохвалство и самоизтъкване колко много грижи полагал и какви пари отпускал, а в замяна владиците му се кланят като на Спасителя.  

Тъй стана и на последното заседание на министрите в сряда. "Над 3 650 000 лева отпуснахме за ремонти и изграждане на църкви, манастири и джамии. Нашата основна задача и цел е да направим необходимото за тяхното опазване като културно-историческа ценност, като храмове Божии, в които да бъдат възнасяни молитвите към Всевишния", реди Борисов. Човек остава с усещането, че едва ли не иска да си купи индулгенции за оня свят. 

Колко лични пари е дарил Борисов? Или с раздаването на общите смята, че изкупува греховете си? 

Във Варна през уикенда, при поредното му посещение в храма Господен, митрополит Йоан едва не му целуна ръка заради отпуснат 1 милион. Омерзително е да чуеш от духовен човек подобно откровение за "oнoвa дълбoкo чувcтвo нa увaжeниe към Вac и към личнocттa Ви, и към дeлoтo Ви, които зa мeн ocтaвaт в тaкaвa дълбoкa cтeпeн, чe дoкaтo cъм жив, щe ce мoля зa Вac". И църквата ни ги сипе с ордени и почетни знаци и икони - него и обкръжението му. Явно безбожниците имат нужда от закрилата на светците. Истинско падение - Светият синод в служба на най-корумпираното българско правителство! За хилядите български мъченици няма място в църквата, но за престъпниците, съсипали живота на милиони българи, има. Докато навън разгневени варненци скандираха "Оставка" и "Боци, къде са парите?".

Вече не му харесва да се появява публично, а обикаля като нелегален. Защото, ако извести предварително за посещението си, може не няколко човека, а хиляди да го чакат, за да си кажат мнението. Това е неговия живот днес - сам, в перманентен страх, с пари и злато, но без човеци около него. Жалка картина.

Омбудсманът поиска прозрачно отчитане на парното

автор:Дума

visibility 45

/ брой: 44

С голямо зъкъснение тръгват пари към средните фирми

автор:Дума

visibility 45

/ брой: 44

Българската икономика е най-слабата в ЕС

автор:Дума

visibility 45

/ брой: 44

Зоран Заев получи вот на доверие

автор:Дума

visibility 46

/ брой: 44

Защо сме най-бедни в Европа

visibility 70

/ брой: 44

Датата

автор:Дума

visibility 51

/ брой: 44

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ