03 Август 2020понеделник23:58 ч.

Снимки Национален музикален театър

Петолиния

С "Наздравица" от "Прилепът" Оперетата посреща 2020 г.

Шампанско и много изненади ще има за публиката на Новогодишния спектакъл в Музикалния театър на 31 декември

/ брой: 245

автор:Вилиана Семерджиева

visibility 953

Часове преди настъпването на новата 2020 г. - на 31 декември от 17 ч., Музикалният театър кани зрителите на най-популярната и обичана оперета на Йохан Щраус - "Прилепът". Творбата на Краля на валса традиционно се изпълнява във всички големи оперни и оперетни театри по света в навечерието на новата година. За първи път от години Музикалният театър ще посрещне публика на 31 декември със спектакъл. За зрителите ще има шампанско и много изненади, за да се заредят с празнично настроение в навечерието на 2020 г., научи ДУМА от София Стойчева. 

"Прилепът" на Щраус е класическа танцувална оперета, в която темите за любовта и съпружеската вярност са разкрити на фона на прекрасните мелодии на валса, полката и кадрила. Мелодраматичният и комедиен стил, съчетан с красивата музика на Щраус, която се лее като шампанско, пищните костюми и декори на постановката създават усещането за празничност и лекота. 

Режисьорка на "Прилепът" е Марияна Арсенова, диригент-постановчик е Юли Дамянов, сценограф - Иван Савов, художничка на костюмите - Яна Дворецка, хореографка - Йоана Стоянова. В последната вечер от годината ще гледаме звездите на Музикалния театър Владимир Грудков (Айзенщайн), Христо Сарафов (Франк), Денко Проданов (Принц Орловски), Стефан Петков (Алфред), Тодор Велков (Доктор Блинд), Александър Василев (Лесничей), Емил Митрополитски (Герхард), Лъчезар Лазаров (Франц), хор, балет и оркестър на Музикалния театър с диригент Юли Дамянов. В ролята на Розалинда ще блести гост-звездата Илина Михайлова, която участва в последните концерти от прощалното турне на Хосе Карерас.

Сред новите солисти на театъра са младите Исидора Молес - блестяща в ролята на Адела, както и младият актьор Георги Маноел Димитров в ролята на Фрош. Ще видим и дебюта на Добромир Момеков като Фалке. Част от хористите на Музикалния театър също правят свои дебютни роли в пищната постановка - сред тях са Ралица Анкова (Ида), Йоана Пекова (Мелания) и други.

Новата постановка на "Прилепът" завладява с класически декори, изработени с помощта на 3D принтиране, научи ДУМА от Борислав Борисов. Идеята за тази иновация идва на сценографа Иван Савов. Той решава да създаде декор, който да бъде съвременен, но и да се използва дълго време. Така се стига до идеята за 3D принтиране и на помощ идват специалистите в лицето на 3DBGPrint. Проектът е започнат в началото на август и след извършената обемна и прецизна работа всичко е готово за премиерата на "Прилепът" през октомври.

Борисов радва администрацията с 30% скок на заплатите

автор:Дума

visibility 5

Търсят кой е записвал Борисов

автор:Дума

visibility 159

/ брой: 147

Половината българи не одобряват Гешев

автор:Дума

visibility 112

/ брой: 147

2 млн. по-малко чужди туристи у нас заради КОВИД

автор:Дума

visibility 85

/ брой: 147

Всеки двадесети търговец е загубил 90% от приходите си

автор:Дума

visibility 64

/ брой: 147

В АПИ още не знаят колко са опасните мантинели

автор:Дума

visibility 72

/ брой: 147

Русия пуска ваксина срещу КОВИД-19

автор:Дума

visibility 116

/ брой: 147

Помощник на Тръмп иска добри отношения с Русия

автор:Дума

visibility 92

/ брой: 147

Берлин зове за твърда позиция спрямо Китай

автор:Дума

visibility 91

/ брой: 147

Кратки новини

автор:Дума

visibility 68

/ брой: 147

И Десети ноември няма да помогне

автор:Спирдон Спирдонов

visibility 132

/ брой: 147

Защо властта мрази българската музика?

автор:Альона Нейкова

visibility 142

/ брой: 147

Датата

автор:Дума

visibility 66

/ брой: 147

Ново време

автор:Дума

visibility 78

/ брой: 147

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ