30 Октомври 2020петък19:19 ч.

С референдум ще бъде приета нова програма

/ брой: 183

автор:Дума

visibility 394

БСП подготвя свой рестарт чрез нова програма на партията. Документът ще бъде написан до следващото заседание на конгреса, който вероятно ще е догодина, а след това ще бъде подложен на вътрешно-партиен референдум най-късно до края на 2022 г. Идеята за новата програма бе прокарана чрез представената от Валери Жаблянов резолюция "Към нова политическа програма "Социализъм ХХI век".

Конгресът прие резолюция срещу проявите и настъпленията на неофашизма и неонацизма в Европа. С видимо мнозинство делегатите подкрепиха и политическа декларация под мотото "Промяна за България! Сега!".

С мнозинство бяха приети и отчетите на Общопартийната контролна комисия, на Националния съвет, на парламентарната група и на делегацията на българските социалисти в ЕП.

Партийните документи, сред които основно уставът, не се познават в достатъчна степен, е показала проверката на комисията, критична бе в доклада си досегашната шефка на ОПКК Валя Богданова. За мандата си през последните 4 г. комисията е разгледала над 415 жалби, възражения, сигнали и писма. Сред тях е имало много сигнали за завишени състави на местни структури, за незаписани социалисти във връзка с отминалия пряк избор на лидер. Чрез публичните си коментари превърнахме БСП в сбор от бройки, а тя е общност от хора, които в огромната си част членуват в партията по съвест и убеждение, с надежди и очаквания, каза Богданова. Тя критикува, че БСП все още няма приет Етичен кодекс, какъвто контролната комисия е предлагала от 2009 г. насам. Видни са случаи, в които вътрешнопартийната дискусия излиза не просто извън разбиранията ни за партийна, но и извън понятията ни за човешка етика, каза Богданова.

Андон Балтаков оттегли оставката си

автор:Дума

visibility 1

Корнелия Нинова е в болница с коронавирус

автор:Дума

visibility 82

Станислав Владимиров е кмет на годината

автор:Дума

visibility 62

ЕК не преговаря с Русия и Китай за доставка на ваксини

автор:Дума

visibility 33

Цунами край Измир след мощния трус

автор:Дума

visibility 73

7 по Рихтер удари Турция

автор:Дума

visibility 161

И Великобритания обмисля пълна карантина

автор:Дума

visibility 143

Датата

автор:Дума

visibility 183

/ брой: 207

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ