30 Октомври 2020петък19:10 ч.

Целта е малчуганите с двигателни затруднения да се почувстват равнопоставени, щастливи и активни в градската среда

Събират приятелски отбор за добра кауза

Участниците в маратона ще осигурят средства за закупуване на колички за бягане за деца с двигателни затруднения

/ брой: 182

автор:Дума

visibility 672

Отбор от приятели събира за четвърти път ParaKids за подкрепа на добра кауза. Участниците в Уиз ейр София маратон 2020 на 11 октомври ще осигурят средства за закупуване на специализирани колички за бягане за деца с двигателни затруднения. Целта е малчуганите да се почувстват равнопоставени, щастливи и активни в градската среда.

Маратонците ще бягат 10 километра или друга, избрана от тях дистанция. Част от таксата на всеки, записал се в отбора, ще бъде дарена за каузата. Колкото повече бегачи се включат, толкова повече средства ще се съберат, за да има такива колички в повече български градове, споделиха създателите на ParaKids - Даниела Садикова и Бояна Коцева. 

Целта на кампанията е закупуване на пет броя колички, които да са достъпни в София, Пловдив, Варна и Бургас. Стойността на всяка е 2400 лв. Наличието на такива колички дава възможност на деца с двигателни затруднения и техните семейства да спортуват заедно, подрастващите да се чувстват пълноценни и да имат споделено време в активни занимания. Закупените колички ще се намират на достъпни места в различните градове, от които всеки желаещ ще може да ги вземе и да ги върне на определената локация. Използването им ще е напълно безплатно.

Тази година идеята за кампанията идва от доброволците Валентин Стоев и Денис Димитров. Двамата приятели решават да се запишат за участие в Уиз ейр маратон София 2020, но искат да бягат за припозната от тях кауза, за която ще са полезни. 

Валентин живее в Лондон и е единственият българин, завършил Кралската академия за слово и драма, а днес се стреми да направи живота на децата в страната ни по-добър. Денис се занимава професионално със спорт от дете, бивш треньор е по бокс на най-малките и с изключително отношение към децата и тяхното развитие. Той вярва, че спортът изгражда много ценни качества у подрастващите и трябва да е достъпен за всеки. В желанието си да помагат Валентин и Денис се запознават с Даниела и Бояна от Parakids и обединяват усилия в намирането на още съмишленици, с които да станат голям отбор.

С регистриране в отбор ParaKids желаещите се включват в официалния Уиз ейр София маратон 2020, но заедно с това подкрепят и каузата на организацията за достъпен спорт.

Всеки може да подкрепи начинанието - без значение дали ще бяга или не. 

* Може да се присъедините към екипа на ParaKids по време на Уиз ейр маратон София 2020 на 10 км или да бягате друга дистанция с тениска Run for those who can`t (която ще получите, ако се регистрира към отбора).

https://parakids.org/sofiyski_maraton

* Ако нямате възможност да бягате, може да подкрепите каузата, като дарите средства за реализирането и в страницата на ParaКids или на сметката на клуба:

Първа Инвестиционна банка АД

Титуляр: Сдружение Спортен клуб ШАРК

IBAN: BG36FINV91501016892867

Основание: Дарение за кауза "Run for those who can`t".

Благодарности на всички, които подкрепят каузата за достъпен спорт.

Андон Балтаков оттегли оставката си

автор:Дума

visibility 1

Корнелия Нинова е в болница с коронавирус

автор:Дума

visibility 82

Станислав Владимиров е кмет на годината

автор:Дума

visibility 62

ЕК не преговаря с Русия и Китай за доставка на ваксини

автор:Дума

visibility 33

Цунами край Измир след мощния трус

автор:Дума

visibility 73

7 по Рихтер удари Турция

автор:Дума

visibility 161

И Великобритания обмисля пълна карантина

автор:Дума

visibility 143

Датата

автор:Дума

visibility 183

/ брой: 207

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ