20 Ноември 2019сряда19:44 ч.

Съкращават с 29 чиновници администрацията на МС

Със 111 бройки се намалява и числеността в областните управи

/ брой: 188

автор:Веселка Венкова

visibility 2171

Съкращения в Министерския съвет и областните управи подписа премиерът Пламен Орешарски. От Правителствената информационна служба, както от вчера се нарича правителственият пресцентър и вече не е звено към политическия кабинет на премиера, а отново дирекция, не съобщиха подробности. Не е ясно какво е разпределението на съкращенията и в областните администрации, но оттам ще си тръгнат 111 души. Структурните промени водят до намаляване на щатовете в администрацията на МС с 29 бройки до 427.
От ПИС направиха уточнението, че става дума за реорганизация на политическите кабинети на министрите и на самия премиер, в чийто кабинет броят на служителите от 20 става 16 души.
Към главния секретар на МС се създава самостоятелен отдел "Контрол по изпълнението на актовете и договорите" и се закрива досегашният "Управление на собствеността". Той се влива в дирекция "Административно обслужване", която се преобразува в "Административно и правно обслужване и управление на собствеността". Дирекция "Стратегическо развитие и координация" се трансформира в "Икономическа и социална политика". Закрива се секретариатът на Съвета по сигурността. Дейността във връзка с националните стратегически програми за развитие преминава от администрацията на МС към Министерството на финансите. Закрива се Спортно-оздравителният комплекс "Лозенец" като юридическо лице, като архивът, правата и задълженията и имуществото му преминават към болница "Лозенец".
За подобряване в организацията на работата на правителството се въвежда изготвянето на 3-месечни оперативни програми, включващи график на редовните заседания на МС, списък на планираните за приемане проекти на закони и на подзаконови актове от компетентността на МС. Изрично се посочва, че законопроектите, които предстои да бъдат разглеждани от МС, трябва да бъдат придружени от мотивирано становище в случай, че с тях се предлага въвеждане на регулаторен режим.
Когато това е предвидено в оперативната програма, актовете трябва да бъдат съпътствани със стандартна оценка на въздействието върху стопанската активност и заетостта. Тя трябва да включва целите на предложеното действие от страна на държавните органи, ползите от него, икономическите и социалните разходи, които ще бъдат извършени, оценка на административната и регулаторна тежест, проведените обществени консултации.

Социални работници излизат на стачка

автор:Дума

visibility 22

/ брой: 224

БСП настоява за безплатни лекарства на децата

автор:Юлия Кулинска

visibility 27

/ брой: 224

Предлагат работодателят да плаща до 15 дни болнични на година

автор:Дума

visibility 23

/ брой: 224

Уволняват шефа на ВиК в Перник

автор:Дума

visibility 27

/ брой: 224

До 4 пъти по-скъпа "Гражданска отговорност" за нарушителите

автор:Дума

visibility 27

/ брой: 224

Ще затварят за 3 г. бензиностанции с нарушения

автор:Дума

visibility 20

/ брой: 224

Длъжници няма да могат да напускат България с над 30 хил. лв.

автор:Дума

visibility 20

/ брой: 224

Инвестициите намаляват с 91,7 млн. евро през септември

автор:Дума

visibility 22

/ брой: 224

Предизборен дуел на Джонсън и Корбин

автор:Дума

visibility 26

/ брой: 224

Путин е недоволен от ръста на доходите

автор:Дума

visibility 24

/ брой: 224

Признаването на Косово струвало... $2 милиона

автор:Дума

visibility 20

/ брой: 224

Над 120 журналисти в турските затвори

автор:Дума

visibility 22

/ брой: 224

Въздаяние за предателството винаги идва

автор:Христо Георгиев

visibility 34

/ брой: 224

Тунелът

автор:Йонко Бонов

visibility 24

/ брой: 224

Фактите vs. Властта

visibility 27

/ брой: 224

Йордан МЛАДЕНОВ: Ще управлявам прозрачно, с ясни правила

автор:Юлия Кулинска

visibility 21

/ брой: 224

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ