10 Август 2020понеделник05:49 ч.

Съкращават с 29 чиновници администрацията на МС

Със 111 бройки се намалява и числеността в областните управи

/ брой: 188

автор:Веселка Венкова

visibility 2399

Съкращения в Министерския съвет и областните управи подписа премиерът Пламен Орешарски. От Правителствената информационна служба, както от вчера се нарича правителственият пресцентър и вече не е звено към политическия кабинет на премиера, а отново дирекция, не съобщиха подробности. Не е ясно какво е разпределението на съкращенията и в областните администрации, но оттам ще си тръгнат 111 души. Структурните промени водят до намаляване на щатовете в администрацията на МС с 29 бройки до 427.
От ПИС направиха уточнението, че става дума за реорганизация на политическите кабинети на министрите и на самия премиер, в чийто кабинет броят на служителите от 20 става 16 души.
Към главния секретар на МС се създава самостоятелен отдел "Контрол по изпълнението на актовете и договорите" и се закрива досегашният "Управление на собствеността". Той се влива в дирекция "Административно обслужване", която се преобразува в "Административно и правно обслужване и управление на собствеността". Дирекция "Стратегическо развитие и координация" се трансформира в "Икономическа и социална политика". Закрива се секретариатът на Съвета по сигурността. Дейността във връзка с националните стратегически програми за развитие преминава от администрацията на МС към Министерството на финансите. Закрива се Спортно-оздравителният комплекс "Лозенец" като юридическо лице, като архивът, правата и задълженията и имуществото му преминават към болница "Лозенец".
За подобряване в организацията на работата на правителството се въвежда изготвянето на 3-месечни оперативни програми, включващи график на редовните заседания на МС, списък на планираните за приемане проекти на закони и на подзаконови актове от компетентността на МС. Изрично се посочва, че законопроектите, които предстои да бъдат разглеждани от МС, трябва да бъдат придружени от мотивирано становище в случай, че с тях се предлага въвеждане на регулаторен режим.
Когато това е предвидено в оперативната програма, актовете трябва да бъдат съпътствани със стандартна оценка на въздействието върху стопанската активност и заетостта. Тя трябва да включва целите на предложеното действие от страна на държавните органи, ползите от него, икономическите и социалните разходи, които ще бъдат извършени, оценка на административната и регулаторна тежест, проведените обществени консултации.

Военните помагат в гасенето на пожарите в Хасковско

автор:Дума

visibility 12

Екатерина Захариева си урежда пост в ЕС?

автор:Дума

visibility 225

/ брой: 151

Родната тол система стана златна

автор:Дума

visibility 133

/ брой: 151

Пандемията срина приходите в транспорта

автор:Дума

visibility 85

/ брой: 151

Хората очакват да обеднеят още

автор:Дума

visibility 107

/ брой: 151

Димитър Зоров: Сирене под 12 лева е със сухо мляко

автор:Дума

visibility 82

/ брой: 151

Масови бунтове заляха ливанската столица

автор:Дума

visibility 70

/ брой: 151

Русия обяви кога ще отвърне с ядрен удар

автор:Дума

visibility 161

/ брой: 151

Тръмп се скара с ключов републикански спонсор

автор:Дума

visibility 82

/ брой: 151

Комисията Скопие-София може да заседава през септемри

автор:Дума

visibility 75

/ брой: 151

ДПС - Доган за пари и сеир

автор:Юри Михалков

visibility 142

/ брой: 151

Извинете се, г-н Борисов!

visibility 159

/ брой: 151

Учителят от Джулюница

автор:Лозан Такев

visibility 97

/ брой: 151

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ