15 Май 2021събота02:32 ч.

Съкращават с 29 чиновници администрацията на МС

Със 111 бройки се намалява и числеността в областните управи

/ брой: 188

автор:Веселка Венкова

visibility 2717

Съкращения в Министерския съвет и областните управи подписа премиерът Пламен Орешарски. От Правителствената информационна служба, както от вчера се нарича правителственият пресцентър и вече не е звено към политическия кабинет на премиера, а отново дирекция, не съобщиха подробности. Не е ясно какво е разпределението на съкращенията и в областните администрации, но оттам ще си тръгнат 111 души. Структурните промени водят до намаляване на щатовете в администрацията на МС с 29 бройки до 427.
От ПИС направиха уточнението, че става дума за реорганизация на политическите кабинети на министрите и на самия премиер, в чийто кабинет броят на служителите от 20 става 16 души.
Към главния секретар на МС се създава самостоятелен отдел "Контрол по изпълнението на актовете и договорите" и се закрива досегашният "Управление на собствеността". Той се влива в дирекция "Административно обслужване", която се преобразува в "Административно и правно обслужване и управление на собствеността". Дирекция "Стратегическо развитие и координация" се трансформира в "Икономическа и социална политика". Закрива се секретариатът на Съвета по сигурността. Дейността във връзка с националните стратегически програми за развитие преминава от администрацията на МС към Министерството на финансите. Закрива се Спортно-оздравителният комплекс "Лозенец" като юридическо лице, като архивът, правата и задълженията и имуществото му преминават към болница "Лозенец".
За подобряване в организацията на работата на правителството се въвежда изготвянето на 3-месечни оперативни програми, включващи график на редовните заседания на МС, списък на планираните за приемане проекти на закони и на подзаконови актове от компетентността на МС. Изрично се посочва, че законопроектите, които предстои да бъдат разглеждани от МС, трябва да бъдат придружени от мотивирано становище в случай, че с тях се предлага въвеждане на регулаторен режим.
Когато това е предвидено в оперативната програма, актовете трябва да бъдат съпътствани със стандартна оценка на въздействието върху стопанската активност и заетостта. Тя трябва да включва целите на предложеното действие от страна на държавните органи, ползите от него, икономическите и социалните разходи, които ще бъдат извършени, оценка на административната и регулаторна тежест, проведените обществени консултации.

НАП започва проверки на големите данъкоплатци

автор:Дума

visibility 401

Кабинетът освободи шефката на НАП

автор:Дума

visibility 369

България е първа по спад на емигрантските пари

автор:Дума

visibility 268

/ брой: 91

Всеки четвърти e задлъжнял към банки

автор:Дума

visibility 212

/ брой: 91

Гърция: Мигранти идват от България

автор:Дума

visibility 366

/ брой: 91

Пенсионирани генерали се усъмниха в Байдън

автор:Дума

visibility 442

/ брой: 91

Израел планира операция в Газа

автор:Дума

visibility 223

/ брой: 91

Уроците на Щастливеца

visibility 356

/ брой: 91

Ново Време

автор:Дума

visibility 292

/ брой: 91

В чудния свят на маите

visibility 415

/ брой: 91

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ