16 Юли 2025сряда07:52 ч.

Само 30% от свинското на пазара е българско

За 9 месеца цената му е скочила с 40%, не се очаква ново поскъпване

/ брой: 11

автор:Дума

visibility 270

Делът на българското свинско месо на пазара е близо 30%. Останалото е внос от Западна Европа. Основни вносители на свинско у нас са Испания, Франция, Германия и Белгия. Тези данни огласи председателят на Асоциацията на промишленото свиневъдство Венцислав Славов. Според него това не се отразява добре на българския пазар, а родното месо е далеч по-качествено от вносното.

Проблемите се отразиха и на крайната цена на свинското месо, което за период между 6 и 9 месеца е поскъпнало с близо 40%, съобщи Славов. Въпреки това, според него, то остава един от най-евтините продукти на витрината в магазините. Той напомни, че в един момент през миналата година доматите и краставиците са били по-скъпи от свинското. Не се очаква ново поскъпване през тази година, прогнозира Славов.

Правителството с нови мерки срещу спекулата

автор:Дума

visibility 1649

/ брой: 128

Прасковите ще стигат 8 лева за килограм изкупна цена

автор:Дума

visibility 2145

/ брой: 128

До софийското летище вече има денонощен транспорт

автор:Дума

visibility 1576

/ брой: 128

Франция ще удвои бюджета за отбрана

автор:Дума

visibility 2045

/ брой: 128

Протест спря кораб с оръжие за Израел

автор:Дума

visibility 1837

/ брой: 128

Сблъсъци между мигранти и испанци

автор:Дума

visibility 1861

/ брой: 128

Френски затворник избяга, скрит в багажа на съкилийник

автор:Дума

visibility 1374

/ брой: 128

Скъпооо

автор:Аида Ованес

visibility 1821

/ брой: 128

Тъмни векове

автор:Барбара Пейчинова

visibility 1720

/ брой: 128

Спортът ни не е умрял

автор:Владимир Николов

visibility 1772

/ брой: 128

Тихото задлъжняване на българските домакинства

visibility 2058

/ брой: 128

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ