02 Юни 2020вторник17:48 ч.

Самозабравиха се

/ брой: 154

автор:Светла Василева

visibility 1470

И това доживяхме. Детска градина за бедни и богати. Ще кажете, нищо ново под слънцето. Откак ни споходиха демокрацията, либерализацията и свободният пазар с всичките им "благинки", частните забавачки са за деца на родители, които могат да си позволят високите такси. Общинските - за всички останали. Работата е там, че досега на никого не бе хрумнала кощунствената идея да събере под един и същи покрив, в една и съща общинска сграда две детски градини - едната за богати, другата за бедни. Едната със стъклопакети, другата с прозорци, заковани с пирони. Едната със свежи цветове, другата неремонтирана от години и с олющена мазилка.
Е, в Перник го направиха. Без много да му мислят и без да им мигне окото. Вероятно намират за нормално още от крехка възраст да противопоставят децата. Собственичката на частната забавачка отказва интервюта. Не вършела нищо незаконно. Дали? А да гласува решението на Общинския съвет за даване под наем на част от общинската детска градина на собствената си фирма, какво е? Май се нарича конфликт на интереси, нали? Нея това не я вълнува. Щото е председател на групата на общинските съветници на ГЕРБ в Перник. И щото те сега управляват. Гарантирано. С видими резултати.
Дори всичко да мине за законно, има нещо дълбоко цинично в това бивш зам.-кмет по образованието и настоящ зам.-председател на Общинския съвет, каквато е г-жа Румяна Гьорева, да унижава съгражданите си, за които децата и образованието им все още са сред ценностите от първи ред. Обаче забавачката се прави сега, след като нейната партия прие бюджета да финансира частните училища и детски градини. Самозабравиха се.    
 

САЩ са на крачка от гражданска война

автор:Дума

visibility 62

Над 4000 са арестувани в САЩ

автор:Дума

visibility 248

/ брой: 102

Гулю-гулю-гулю!

автор:Велислава Дърева

visibility 702

/ брой: 102

Един от великолепното съзвездие

автор:Трифон Митев

visibility 342

/ брой: 102

Датата

автор:Дума

visibility 189

/ брой: 102

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ