28 Септември 2020понеделник08:02 ч.

Самозабравяне

/ брой: 221

автор:Валентин Георгиев

visibility 1293

Министър Горанов си изпусна нервите. От пиедестала на самозабравил се властник си позволи нещо недопустимо, което в нормалните цивилизовани държави би предизвикало най-малкото огромен скандал, а дори и оставка. "Нула, нула лева субсидии за БСП и тогава ще ТЕ питам къде ще си намериш работа!" Безпардонната реплика, отправена към колегата от БСТВ Нора Стоичкова, е пряка заплаха не само към репортера, но и към политическата опозиция, и не бива да бъде отминавана с мълчание в една правова държава. 

Репликата бе изтървана от министъра в отговор на журналистическия въпрос от него ли идва идиотската идея първият ден от болничните да не се заплаща. Първоначалният му опит да отклони темата към пенсиите не успя, тъй като Стоичкова "си позволи" да уточни, че разговорът е за болничните, а не за пенсиите. Тогава Горанов, видимо избеснял, надменно изстреля: "Говорим за каквото преценим..., че искаме да говорим, а не каквото вие кажете!" Такова поведение е повече от арогантно, особено на фона на постоянните упреци към властта, че упражнява контрол над свободата на словото. И когато получи заслужения отговор: "Не, ние ви задаваме въпроси, а вие отказвате да ни отговорите", нервите му не издържаха. 

Позорно, но показателно е обаче, че тази недопустима ситуация не беше отразена от нито една голяма медия. Независимо че отвсякъде Горанов бе атакуван с един и същи въпрос - какъв е смисълът от спестяването на "болничния" ден и най-вече колко пари ще се спестят на работодателите. 

Горанов би трябвало да е наясно, че не е богоизбран, а напротив. Всички ние му плащаме заплатата плюс всякакви бонуси и е длъжен да носи отговорност пред обществото, на чиито интереси проводник са именно медиите с техните въпроси. Трябва ли обаче да се учудваме чак толкова на непристойното му поведение? Защото то не е никак странно на фона на отношението на неговия пряк началник Бойко Борисов към журналистите. Затова и такива като него се чувстват недосегаеми, след като само и единствено Царят Слънце решава кой да остане и кой да бъде махнат от даден пост.

БСП тръгва на избори

автор:Павлета Давидова

visibility 41

/ брой: 183

Протестът, ден 81: Дата за четвърто Велико народно въстание

автор:Дума

visibility 163

Социалните мрежи изригнаха срещу Караянчева

автор:Дума

visibility 39

/ брой: 183

С референдум ще бъде приета нова програма

автор:Дума

visibility 44

/ брой: 183

Газът с още 10% по-скъп от октомври

автор:Дума

visibility 102

/ брой: 183

Бизнесът не ползва мерките на правителството

автор:Дума

visibility 109

/ брой: 183

Туристическите забележителности влизат в регистър

автор:Дума

visibility 92

/ брой: 183

Паркиралите в нарушение в София ще получават зелен стикер

автор:Дума

visibility 90

/ брой: 183

Боеве между Армения и Азербайджан

автор:Дума

visibility 132

/ брой: 183

Тихановска е срещу санкции против Минск

автор:Дума

visibility 105

/ брой: 183

Регионални конфликти окървавиха Африка

автор:Дума

visibility 104

/ брой: 183

Седем цивилни убити при атентат в Сирия

автор:Дума

visibility 98

/ брой: 183

Хармонична София - мечта или реалност

автор:Деси Велева

visibility 89

/ брой: 183

Лекари и медии срещу пандемията

автор:Ева Костова

visibility 128

/ брой: 183

От БСП зависи как страната ще излезе от тежката криза

автор:Дума

visibility 131

/ брой: 183

Датата

автор:Дума

visibility 94

/ брой: 183

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ