04 Декември 2020петък00:59 ч.

Съветите на левицата продължават секторните анализи

/ брой: 207

автор:Дума

visibility 81

Още няколко съвета към НС на БСП проведоха първите си заседания и продължават с анализите по дейността на ресорните министерства.

"Бюджет 2021 е чисто купуване на гласове преди избори. Това е най-лошият бюджет, правен през последните години, в него има големи суми, предвидени като разходи с неясни ефекти. Бизнесът страда от липса на свежо финансиране. Фискалната дисциплина липсва." Това обобщи Орлин Ваташки на първото заседание на оглавявания от него Съвет по финанси. Социалистите смятат, че проектобюджетът предвижда необосновани разходи за администрация, пенсии и надбавки, огромен дефицит и създава усещането, че приоритет в съставянето му са единствено предстоящите избори.

Председателят на Съвета по околна среда и води Атанас Костадинов смята, че болната българска природа е символ на боледуващото от десетилетие общество. Лошото състояние на околната среда е най-прякото доказателство за липсата на държава в този сектор, добави той.

Исканията на протестиращите полицаи за увеличение на заплатите са основателни, смята Съветът по вътрешни работи на БСП. Председателят му Веселин Пенчев посочи, че ако не се стигне до споразумение между униформените и управляващите, възниква въпросът как правителството ще осигури сигурността на българските граждани.

Културата и медиите отново не са приоритетни ресори в бюджет 2021, констатираха членовете на Съвета по култура и медии. Има сфери, в които бюджетът е драстично увеличен, без да бъде подробно описано разпределението на сумите, не се предвижда увеличение на средствата за сценичните изкуства и филмовите творци, отбеляза Светлана Шаренкова. "Още в миналия алтернативен бюджет за 2019 г. ПГ "БСП за България" поиска увеличение на средствата за високи постижения и за млади хора - това бе отхвърлено. Сега предвиждат 15 млн. лева увеличение за тях. Изпълнили са нашия бюджет", констатира председателят на Съвета по младежта и спорта Иван Ченчев. Той добави, че са необходими по-добри разработки в областта на масовия и ученическия спорт с цел подпомагане на младите хора и подобряване на здравния им статус.

ГЕРБ гласуваха срещу безплатни ваксини

автор:Дума

visibility 153

/ брой: 232

Радев не мисли да отлага парламентарния вот

автор:Дума

visibility 153

/ брой: 232

Властта компенсира бизнеса с едва до 20% от оборота

автор:Дума

visibility 126

/ брой: 232

С 40 строители на щат "Автомагистрали" прави "Хемус"

автор:Дума

visibility 130

/ брой: 232

Отхвърлиха президентското вето за промените в Закона за ДДС

автор:Дума

visibility 127

/ брой: 232

Българинът ще похарчи по Коледа 25% от доходите си

автор:Дума

visibility 188

Ваксината на Moderna дава имунитет поне за три месеца

автор:Дума

visibility 22

Еврокомисар ни подкрепи в спора със СР Македония

автор:Дума

visibility 170

/ брой: 232

Италия забранява литургиите по Рождество

автор:Дума

visibility 129

/ брой: 232

НАТО подсилва черноморския си фланг

автор:Дума

visibility 138

/ брой: 232

Христо Цеков: Животът е съдбовна загадка

автор:Спирдон Спирдонов

visibility 122

/ брой: 232

Човекът Кръстопът

visibility 114

/ брой: 232

Датата

автор:Дума

visibility 99

/ брой: 232

Заслужава ли паметник в София президентът Уилсън?

автор:Христо Георгиев

visibility 697

/ брой: 231

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ